Nöje

Veganska, raw, glutenfria och laktosfria supersemlor

Semmelsäsongen närmar sig, och vill man inte avnjuta klassiska hembakade semlor så bör man verkligen testa detta fantastiskt goda recept på veganska, raw, glutenfria och laktosfria semlor! Det bästa av allt är att det inte behövs någon ugn!

Semlorna är klara på ca tio minuter och är väldigt mättande så det räcker med en liten en för att man ska känna sig nöjd. Ja, ni måste verkligen testa!

Receptet hittar ni nedan! 

Veganska, raw, glutenfria och laktosfria supersemlor

Veganska, raw, glutenfria och laktosfria supersemlor

Du behöver:  (till ca fyra-fem små semlor)

1,5 dl cashewnötter
2 dl havregryn
8 kärnfria dadlar
1 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
Extra för proteinsemlor: Lägg till 1 skopa vaniljproteinpulver.

Gör så här:

Mixa cashewnötterna till ett mjöl med stavmixer.
Mixa även igenom havregrynen. Rör samma med nötmixen.
Lägg ner dadlar och kryddor och kör allt ytterligare med stavmixern tills en jämn smet bildats.

Mandelmassa:
1,5 dl mandlar (gärna rostade)
1 msk agavesirap
En skvätt havremjölk

Gör så här:

Mixa mandlarna till ett mjöl, gör inget om det blir lite stora bitar kvar.

Rör ner agave och en skvätt havremjölk och blanda samman med en gaffel.

Sätt samman semlan:

Forma en botten och en topp av din raw semla. Fyll på med mandelmassa.
Vispa valfri grädde (tex kokosgrädde, havregrädde eller laktosfri grädde) och fyll på ovanför mandelmassan.

Sätt på locket och pudra med florsocker.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!