Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Torrschampo är den ständiga räddaren i nöden. Så fort den fantastiska hårprodukten

Skönhet

5 fel vi alla gör när vi använder torrschampo

har-torrschampo-anvander-fel-misstag-inte-bra-forstor-haret-
 
Torrschampo är den ständiga räddaren i nöden. Så fort den fantastiska hårprodukten kom in i våra liv så försvann också alla dåliga hårdagar (nästan i alla fall). Det må vara guds gåva till flottiga hår men tydligen så har vi använt den helt fel…
 
1. Sprejar bara på rötterna
Vi vet ju att håret nästan bli som nytvättat när vi har torrschampo på våra rötter. Testa att ha i det i hela håret, då kommer du få en härlig volym. Du kommer undra varför du aldrig testat detta förut.
 
2. Borstar inte igenom håret
För att försäkra dig om att schampot torkar och fördelas jämt i håret behöver du borsta igenom håret i ungefär två minuter.
 
3. Sprejar uppe på håret
Ett misstag som många gör är att man sprejar i benan och på hjässan för att det där håret ser flottigt ut. När du gör på det här viset torkar du tyvärr bara ut håret. Det du ska göra är att lyfta upp håret och spreja rötterna. Då får du också lite extra volym på köpet.
 
4. Får vita fläckar i håret
Många produkter, även de riktigt bra kan lämna vita fläckar efter sig. Anledningen till att du får dessa är att du inte borstar igenom håret tillräckligt noga. Om det inte hjälper kan du testa att ha lite serum på de vita områdena och sen föna igenom håret på låg värme. Serumet tar också bort den sträva känslan som torrschampo kan ge.
 
5. Överanvänder det
Även om torrschampo är helt fantastiskt så ska du absolut inte använda det varje dag. Använder du för mycket och tar ofta till torrschampots magiska krafter så kan din hårbotten ta stryk. Hårbottens naturliga oljor kan torka ut vilket kan resultera i mjäll och du kan få en fjällig hårbotten. I värsta fall kan även hårväxten hämmas.
Använder du det med måtta så är det ingen fara.
 
Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand