Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

4 fel vi alla gör när vi använder torrschampo

Torrschampo är den ständiga räddaren i nöden. Så fort den fantastiska hårprodukten kom in i våra liv så försvann också alla dåliga hårdagar (nästan i alla fall). Det må vara guds gåva till flottiga hår men tydligen så har vi använt den helt fel …

Foto: Unsplash

1. Borstar inte igenom håret
För att försäkra dig om att schampot torkar och fördelas jämt i håret behöver du borsta igenom håret i ungefär två minuter.

2. Sprejar uppe på håret
Ett misstag som många gör är att man sprejar i benan och på hjässan för att det där håret ser flottigt ut. När du gör på det här viset torkar du tyvärr bara ut håret. Det du ska göra är att lyfta upp håret och spreja rötterna. Då får du också lite extra volym på köpet.

3. Får vita fläckar i håret
Många produkter, även de riktigt bra kan lämna vita fläckar efter sig. Anledningen till att du får dessa är att du inte borstar igenom håret tillräckligt noga. Om det inte hjälper kan du testa att ha lite serum på de vita områdena och sen föna igenom håret på låg värme. Serumet tar också bort den sträva känslan som torrschampo kan ge.

4. Överanvänder det
Även om torrschampo är helt fantastiskt så ska du absolut inte använda det varje dag. Använder du för mycket och tar ofta till torrschampots magiska krafter så kan din hårbotten ta stryk. Hårbottens naturliga oljor kan torka ut vilket kan resultera i mjäll och du kan få en fjällig hårbotten. I värsta fall kan även hårväxten hämmas.
Använder du det med måtta så är det ingen fara.

Läs också:

Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

4 enkla steg till tjockare hår – så fixar du drömsvallet.

Bäst i test: Vi testar och utser vårens bästa torrschampon 2021.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!