Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

4 enkla steg till tjockare hår – så fixar du drömsvallet

Ligger ditt hår slickat längs ditt huvud och känns det ibland som att du har max tre hårstrån? Vi har lösningen. Här har du 4 enkla tips som ger dig ett hårsvall du tidigare bara kunnat drömma om!

Foto: @frejaknutsson @vitaliia

Hur många gånger har vi inte sparat ner inspirationsbilder på Pinterest eller sett en vacker frisyr på Instagram och bestämt oss för att testa den drömmiga frisyren? Och när man själv sen ska försöka fixa till det där svallet får man locka håret till förbannelse och föna håret fram och tillbaka för att försöka få det att se sådär Hollywood-glammigt ut. Efter timmar av styling har du fått till ett hyfsat svall – och tio minuter senare ser det ut som vanligt igen. Ska man helt enkelt stå ut med att håret är tunt och väldigt osvalligt? Nej det tycker inte vi. Här är tipsen som hjälper dig!

1. Byt ut dina hårprodukter

När du har tunt och fint hår är det viktigt att inte använda produkter som tynger ner ditt hår; du ska istället använda produkter som både vårdar och ger volym till ditt hår. Välj gärna ett schampo utan sulfater, parabener och silikoner för ett friskare hår. Leta efter ord som “volume”, “thickness” och “density” på dina schampoflaskor. Ett fylligare hår börjar vid shamponeringen och med rätt tvättprodukter kommer du långt. Många med tunt hår är livrädda för vårdande ingredienser eftersom de förr ofta tyngde ner håret, men använd fina oljor och skölj ur dem noga. En hårmask som både innehåller uppbyggande proteiner och fukt ökar dessutom chanserna för fin volym!

Använder du torrschampo ska du avsluta med att föna håret med kall luft. Då finfördelas fibrerna och ger ett ännu bättre resultat!

2. Fundera över hur du stylar håret

Blekning, värme och saltvatten kan på sikt tunna ur ditt hår och försämra dess kvalitet. Har du tunt hår kan det vara en bra idé att strunta i att bleka håret varannan månad, speciellt om du vill ha ett tjockt och frisk hår.

Locktänger, volymtänger och hårfönar är utmärkta verktyg för att skapa volym. En stor locktång ger mer volym än en mindre. En volymtång appliceras främst i hårbotten, för att på så sätt krusa och lyfta håret vid rötterna. En rundborste tillsammans med din hårfön kan utföra smärre underverk. Många volymgivande stylingprodukter fungerar ännu bättre om du använder dem i kombination med värmen från din hårfön. Att föna håret uppochned är ett gammalt knep som faktiskt fungerar!

Ska du locka eller platta håret: var noga med att använda värmeskyddande produkter som finns i spray- eller lotionform och som hämmar slitaget. Varma stylingverktyg kan nämligen bidra till att ditt hår slits i förtid. Att regelbundet använda vårdande produkter är också A och O, inte minst i hårbotten.

3. Förändra din kost

Det är inte bara de yttre påfrestningarna som sliter på ditt hår, utan även det vi stoppar i oss påverkar vår hårman. Vill du få ett starkt och friskt hår ska du försöka äta mera zink, selen och B-vitaminer. Så gör en riktigt hårboostande middag med parmesan, lax och sparris, och till efterrätt kan du vräka i dig en massa nötter.

4. Massera din hårbotten
Du känner nog ofta att du skulle vilja unna din rygg och din kropp en härlig massage men tänker förmodligen inte på att din hårbotten också vill ha lite omtanke. Genom att massera din hårbotten ökar blodcirkulationen, som i sin tur kan göra att håret börjar växa lite snabbare. Var dock lite försiktig när du masserar, gnuggar du för hårt sliter du på håret vilket inte alls är det vi vill ha. Var beredd på att det kan ta en till två månader innan du börjar märka resultat. Ha tålamod, ditt hår kommer tacka dig.

Tyvärr kan det vara så att det ligger i dina gener att ha tunt och fint hår. Då kan du lura omgivningen genom att locka håret, klippa upp håret eller klippa en axellång frisyr. Ditt hår kommer se tjockare ut och se finare ut än någonsin tidigare! Om du vill testa att få till Hollywoodsvallet hemma har vi listat produkterna nedan:

Läs också:

Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

4 fel vi alla gör när vi använder torrschampo.

Den obehagliga sanningen om torrschampo.

Stylingborste - Cera KÖP

Stylingborste - Cera

Pris: 499 kronor. 

Finns i flera storlekar.

KÖP

Nästa bild
Stor locktång - GHD KÖP
Nästa bild
Volymtång - Remington KÖP

Volymtång - Remington

Pris: 428 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårvitaminer - Lernberger Stafsing KÖP

Hårvitaminer - Lernberger Stafsing

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårmask - Maria Nila KÖP

Hårmask - Maria Nila

Pris: 319 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårbottenmousse - Hair by Revitalash KÖP

Hårbottenmousse - Hair by Revitalash

Pris: 1 895 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårserum - Kerastase KÖP

Hårserum - Kerastase

Pris: 672 kronor.

KÖP

Nästa bild
Stylingmousse - Löwengrip KÖP

Stylingmousse - Löwengrip

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dry texturizing spray - Orbis KÖP

Dry texturizing spray - Orbis

Pris: 535 kronor.

KÖP

Nästa bild
Torrschampo - Björn Axen KÖP

Torrschampo - Björn Axen

Pris: 100 kronor.

KÖP

Nästa bild
Volume powderspray - Orbis KÖP

Volume powderspray - Orbis

Pris: 509 kronor.

KÖP

Nästa bild
Volymshampoo - Rahua KÖP

Volymshampoo - Rahua

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Soft Wave Spray - R+Co KÖP

Soft Wave Spray - R+Co

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!