instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

5 saker du ska göra innan du går och lägger dig

Av: Metro Mode

Alla har vi vår egen skönhetsrutin innan läggdags, men det finns några saker som alla borde göra innan de går och lägger sig. Här är fem skönhetstips som maxar din kvällsrutin.

Foto: Pexels

Från sminkborttagning till ögonkräm – vi listar fem skönhetstips som får dig att vakna upp fräschare än någonsin.

1. Ta bort sminket

Oavsett hur trött du är så är sminkborttagning på kvällen A och O för att undvika problem med hyn. Anledningen till detta är att när vi sover så arbetar huden med att reparera sig själv – att sova med smink är som att bjuda in hudproblem som till exempel kvisslor.

2. Smörj händerna med handkräm

Under vinterhalvåret är det särskilt viktigt att ta hand om händerna för att undvika torr och sprucken hud. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten på kvällen, torka med en mjuk handduk och applicera en handkräm som inte är för fet – du kommer vakna upp med fantastiskt lena händer.

3. Rengör hyn med en toner

En toner hjälper till att båda återställa hudens ph-balans, vilket gör den mer motståndskraftig mot bakterier samtidigt som den rengör hyn på djupet. Applicera lite toner på en bomullsrondell och stryk försiktigt över ansikte och hals.

4. Använd ögonkräm

Gör det till en vana att applicera en ögonkräm innan läggdags. En bra ögonkräm återfuktar den känsliga huden kring ögonen och kan dessutom reducera fina linjer och rynkor. För bäst resultat, använd en ögonkräm som innehåller ingredienser som antioxidanter, koffein och peptider.

5. Sätt upp håret

Till sist, se till att alltid sätta upp håret innan du lägger dig. När du sätter upp håret i en lös knut på huvudet skyddar du håret och minskar dessutom knutor som är jobbiga att reda ut på morgonen. En annan god anledning att sätta upp håret är att hårets naturliga oljor kan orsaka akne, så det är även bra för hyn att hålla det undan ansiktet när du sover.

Nedan listar vi produkterna som hjälper dig att skapa din skönhetsrutin!

Källa: Stylecraze

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår