instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

6 enkla tips för att få din rakning att hålla längre

Av: Metro Mode

De flesta känner nog igen den där frustrerade känslan när man rakar benen på kvällen och sen på morgonen redan har stubb. En lösning kan vara att vaxa benen (eller att låta det växa fritt!), men har du inte lust med det kommer här några enkla tips på hur kan få din rakning av hålla längre.

Foto: @vikyandthekid 

1. Skrubba kroppen!

Dagen innan du ska raka benen är det bra och skrubba kroppen. Använd gärna en saltskrubb för att få bort alla döda celler som små hårstrån kan gömma sig under. På så sätt kommer du åt alla hårstrån.

2. Duscha eller bada innan du rakar benen.

Genom att duscha eller bada innan du börjar raka benen så får du bort naturliga oljor och svett från huden. Det räcker med 2 till 3 minuter för efter 15 minuter blir huden rynkig och sväller en aning vilket gör det svårare att raka.

3. Använd raklödder istället för tvål.

Använd raklödder istället för tvål när du ska raka benen. Raklödder gör så att det är vatten kvar i håret och att rakhyveln lättare glider över huden, medan tvål både kan förstöra din rakhyvel och torka ut din hud.

4. Byt rakblad

Det är viktigt att ha ett bra rakblad eftersom de ger en närmare, mjukare och mer behaglig rakning. Alla rakhyvlar är olika men du bör byta ut ditt rakblad så fort du märker att det börjar bli slött. Genomsnittet är att ersätta bladet efter cirka 10 rakningar.

5. Rakning

Tryck inte rakhyveln mot huden utan lägg den bara mot huden och raka i den riktningen som känns bäst. På så sätt kommer du åt bättre och du undviker skärsår. Bäst resultat får du med en rakhyvel med flera blad och en fuktremsa som tillför extra fukt och gör att bladen glider enklare.

6. Efterbehandling

Efter du rakat benen så skölj av dem ordentligt och badda dem sedan torra med en handduk. Smörj därefter in benen, gärna i någon olja så att de återfuktas.

Källa: marieclaire.com

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår