instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

7 saker varje som kvinna över 50 bör ha i sin sminkväska

Av: Metro Mode

Är du redo att bli ditt bästa och snyggaste jag? Då ska du spana in våra tips på sju saker som varje mogen kvinna bör ha i sminkväskan.

Foto: Instagram @greceghanem

Härlig lyser, smickrande nyanser och ett piggare intryck – när smink är som bäst kan det verkligen framhäva vårt bästa jag. Här hittar du sju oumbärliga sminktips för mogna kvinnor.

1. Hyaluronsyra

Hyalonsyra är i själva verket inte en syra utan ett slags sockerart. Denna ingrediens är extra användbar för mogen hud eftersom den återfuktar huden och hjälper den att bevara sin elasticitet, struktur och spänst.

Applicera hyalonsyra före basen (primer, foundation och så vidare), samt lite runt ögonen efter sminkningen för att fräscha upp hudens utseende.

Läs även: Hyaluronsyra – räddningen för torr hud.

2. Krämrouge

Krämrouge är en av de produkter som passar mogen hud bättre än produkter i puderform. Ett krämrouge både fräschar upp och återfuktar huden, och om du investerar i en produkt med flera användningsområden kan du applicera den på både ögon, kinder och läppar. Undvik dock produkter med skimmer i, de är inte lika smickrande för mogen hy.

Läs även: Bästa krämrouge – 12 favoriter som ger hyn fin lyster.

3. Basprodukter som ger lyster

Istället för att skapa en bas som täcker över din hy helt, satsa på produkter som framhäver och smickrar den. En primer som ger lyster är perfekt för att ge huden ett slätare uttryck och minskar behovet av att använda mängder av foundation.

På tal om foundation, satsa på lättviktiga, återfuktande produkter som inte gör huden för glansig.

Läs även: Så fixar du den perfekta basen – här är makeup-artistens 4 bästa tips.

4. Brow fixer

En brow fixer är helt enkelt en produkt som håller ögonbrynen på plats. I takt med att vi åldras är allt som “lyfter” ansiktet smickrande och detta gäller även våra ögonbryn. Satsa gärna på en produkt som tillför volym och innehåller lite pigment.

5. Rätt eyeliner

Eyeliner är ett bra sätt att framhäva ögonen på. Skippa den svarta, hårda eyelinern och prova istället en i nude, brunt, mörklila eller mörkblått. Applicera eyelinern längs med de undre och övre ögonfransarna och sudda försiktigt ut. Klart!

6. Ögonfransböjare

Ännu en produkt som ger ansiktet ett subtilt lyft. En ögonfransböjare är en riktig favorit i sminkväskan och gör verkligen skillnad för slutresultatet.

7. Nude läppstift

Läppstift i en nude nyans är ett stilrent sätt att ge läpparna volym och definition utan att skapa en alltför skarp kontrast. Välj en färg som är upp till två nyanser mörkare än dina egna läppar för att framhäva dem på ett snyggt sätt. Sudda ut produkten med hjälp av ringfingret för att ge ett mjukare intryck och avsluta med lite läppbalsam eller läppolja.

Läs även: Nude-färgade läppstift – 8 favoriter i butik.

Källa: Vogue

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår