Skönhet

8 (goda) saker som får ditt hår att växa fortare

Oavsett om du försöker rädda håret efter att ha klippt en kortfrisyr eller bara är ute efter en look á la Blake Lively så kan det vara svårt att tålmodigt vänta på att håret ska växa ut. 

Foto: Instagram/ @eleonoracarisi / @thestylestalkercom

Att spara ut håret ska helst gå raketfort och det finns hjälpmedel som gör det möjligt, som till exempel löshår. Känner du att löshår inte är något för dig så misströsta inte. Det finns några saker du kan äta för att få ditt hår att växa lite fortare.

Läs också:

Så fixar du din hy – enkla tips för dig med problemhy.

De 21 största (och snyggaste) hårfärgstrenderna 2021.

Så väljer du hårfärgen och nyansen som passar dig bäst.

5 frisyrer du kommer se överallt i vinter.

Här är håroljorna för dig som är blond.

Källa: Nutritionisterna Jayson Calton, PhD och Mira Calton, CN

Lax

Lax

Förutom att lax är otroligt gott så är det också bra för ditt hår. Fisken innehåller vitamin D och proteiner som är bra för håret. Dessutom innehåller den mängder av omega-3 som gör att håret växer fortare eftersom det bra fettet håller hårbotten frisk.

Foto: All over press

Nästa bild
Gul paprika

Gul paprika

Gul paprika innehåller nästan fem gånger så mycket C-vitamin än apelsiner. Det är väldigt bra nyheter för ditt hår, C-vitamin är en antioxidant som stärker hårstrået och hårsäckarna samt förhindrar att håret går av.

Foto: All over press

Nästa bild
Ostron

Ostron

Zinkbrist kan vara en av anledningarna till att du tappar hår och har en irriterad hårbotten. Ostron är proppfulla med zink och innehåller ungefär 493 procent av ditt dagliga behov.

Foto: All over press

Nästa bild
Ägg

Ägg

Som vi nämnde tidigare så är omega-3 väldigt bra för håret. Ägg är en bra källa till det bra fettet och det innehåller också biotin (som finns i många kostillskott som ska främja hårväxten). Det är dock inte äggvitan som gör håret långt och vackert utan äggulan. Äggvitan kan faktiskt göra så att kroppen inte kan ta upp biotinet.

Foto: All over press

Nästa bild
Solrosfrön

Solrosfrön

Det räcker bara med några små frön för att få ditt hår att må lite bättre. De innehåller nämligen mycket Vitamin E som kommer öka blodflödet till hårbotten och då också främja hårväxten.

Foto: All over press

Nästa bild
Sötpotatis

Sötpotatis

Sötpotatis är fullproppad med betakaroten, det gör inte bara hårbotten sund utan även gör så att håret växer snabbare.

Foto: All over press

Nästa bild
Avokado

Avokado

Vi kan inte få nog av allt som favoriten avokado är bra för. Listan kan göras lång. En punkt på listan är att avokado är helt fantastisk för ditt hår.

På grund av sin höga koncentration av essentiella fettsyror som finns naturligt i hudcellerna gör avokadon underverk med både din hy och ditt hår. När du har avokado i håret och hårbotten stimuleras kollagen- och elastinproduktionen som gör håret extra fint. Mosa avokado och ha i ditt hår och hårbotten, låt verka i tio minuter innan du tvättar bort det.

Foto: All over press

Nästa bild
Mandlar

Mandlar

Dessa nötter gör att håret växer snabbar och blir tjockare. Mandlar innehåller väldigt mycket biotin, två deciliter innehåller nästan en tredjedel av ditt dagliga behov. Om du lägger till dem i din kost kommer du förmodligen se att håret blir friskare efter ungefär en månad.

Foto: All over press

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!