Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

8 knep för att undvika slitet hår i sommarhettan

Under sommaren har håret en tendens att bli torrt och slitet. Helt plötsligt känns ett vackert solblekt svall ganska långt borta. För att undvika detta problem kan du till exempel använda kokosolja.

skyddar-haret-fran-att-bli-slitet-sommaren-harvard-sol-slitet-puff
Nog för att vi älskar lata dagar vid stranden och svalkande dopp i havet som ger snygga strandlockar. Tyvärr så tar det inte lång tid förrän du har ett torrt hårburr istället för ett sommarsvall. Solen är expert på att torka ut håret och resultatet blir att håret blir väldigt slitet. Vi delar med oss av våra bästa knep för att undvika slitet hår.
 
1. Ta en paus
Låt inte bara kroppen vila och återhämta sig, låt även håret göra det. Under sommaren får plattänger, hårfönar och hårsprej vila. Säg hej till somriga flätor istället.
 
2. Använd eteriska oljor
Använd avokado-olja, kokosolja eller macadamia-olja för att ge nytt liv åt håret under sommaren. Naturliga oljor innehåller inga silikoner och fungerar ungefär som en lotion för ditt hår.
 
3. Gymma
Ja du undrar säkert vad gymmet kan göra för ditt hår. Ganska mycket faktiskt. Lägg i en olja eller en inpackning innan du tränar, låt den sitta i under hela träningspasset. Sätt dig sedan och ta det lugnt i bastun ett tag med en duschmössa på huvudet. Detta kommer göra underverk för ditt hår.
 
4. Sätt upp håret innan du går och lägger dig
Tovor och trassel hämmar hårväxten och dessutom så sliter de på håret. Ett bra tips är att sätta upp håret i en hög knut mitt på huvudet. Då håller du håret på plats under natten och vaknar upp utan tovor.
 
5. Använd hatt
Det bästa tipsen är egentligen att använda en hatt som skyddar håret från den starka solen.
 
6. Balsam, olja och fukt
Det håret behöver under sommaren är fukt, fukt och fukt. Slarva inte med balsamet och investera i en bra hårolja.
 
7. Smörj in håret innan du går till stranden
Smörj in topparna med kokosolja innan du åker och badar. På det sättet så blir ditt hår, i alla fall, lite skyddat mot havsvattnet.
 
8. Använd värmeskyddande produkter
Solen är varm och det enda som egentligen hjälper mot slitet sommarhår är produkter med solskyddsfaktor. Du vet hur din hy blir utan solskyddsfaktor, tänk då på hur ditt hår blir.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!