instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Återfuktande ansiktskrämer – vi 17 listar favoriter för torr hud

Av: Metro Mode

Är det något som står i centrum i skönhetsvärlden just nu så är det hud och fukt. En väl återfuktad hud är den bästa förutsättningen för att du ska lyckas med din makeup och se så pigg och fräsch ut som möjligt!

Foto: Pexels

Många har problem med torr hy och kämpar för att få den där perfekt återfuktade känslan, inte minst på vinterhalvåret. Därför har vi samlat våra favoritkrämer för torr hy, från återfuktande och vårdande dagkrämer till nattkrämer som hjälper dig att hålla en jämn och välgörande fuktbalans.

Här hittar du våra bästa tips för en strålande och återfuktad hy!

Prova en nattkräm

Torr hy kan bero på många olika faktorer men lösningen är enklare än du tror! Med en vårdande nattkräm balanserar du hudens naturliga fuktnivåer samtidigt som du boostar hudens naturliga återhämtningsprocesser medan du sover.

Bonustips: använd en nattkräm med tjock konsistens på vintern och en lättare produkt på sommaren.

Applicera ansiktskräm på lätt fuktad hud

Du behöver inte torka ditt ansikte alltför väl efter rengöringen – tvärtom är det en fördel om ansiktet är lätt fuktigt när du applicerar din ansiktskräm! Anledningen till detta är att fuktig hud lättare absorberar produkter som toner, cremer och serum.

Exfoliera sparsamt

Om du brukar exfoliera huden med en regöringsborste eller produkter som retinol eller syror kan det vara bra att ge huden en paus från detta (eller åtminstone göra det mer sällan) om du märker att din hy är väldigt torr. Exfoliering bryter nämligen ner hudens barriärfunktion, vilket gör att den får svårare att behålla fukt.

Välj rätt rutin

Skapa en hudvårdsrutin där varje steg är anpassat för att bevara hudens fuktnivåer. Så här ser en bra rutin ut för både morgon och kväll:

  1. Rengör huden med en rengöringslotion som återfuktar hyn, alternativt en toner utan alkohol som inte torkar ut huden.
  2. Följ upp med en närande ansiktsolja som återfuktar på djupet.
  3. Applicera en ögonkräm för att ta hand om den tunna och känsliga huden runt ögonen.
  4. Avsluta med en fuktgivande dag- eller nattkräm.

Nedan hittar du 17 ansiktskrämer som gör din hy härligt smidig och följsam!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår