instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa foundation för mogen hy – experten tipsar

Av: Metro Mode

Har du mogen hy? Då ska du fortsätta läsa. Här visar vi hur du som har mogen hy applicerar foundation på rätt sätt – samt tipsar om de bästa produkterna för din hudtyp.

Foto: REX

Vilken foundation är bäst till mogen hy?

När det kommer till applicering av foundation finns det några saker du kan göra för att få ett snyggt, jämnt resultat varje gång. Här är några experttips för applicering av foundation för dig med mogen hy.

Primer

En primer är det första steget till en snygg bas. Den slätar ut allt från fina linjer till porer och ojämna partier, får din makeup att hålla längre och gör foundation enklare att applicera.

För dig som har mogen hy är en återfuktande primer alltid ett bra val – alternativt en som korrigerar röda eller blå partier.

Rätt borstar

Det kan tyckas vara en småsak, men att välja rätt borste för applicering av din foundation kan göra stor skillnad för resultatet. Välj därför en sminksvamp, eller en borste som är anpassad för applicering av foundation – den hjälper till att fördela produkten på rätt sätt och säkerställer dessutom att sminket håller sig på plats.

Applicering

När du applicerar foundation, börja med ansiktets större ytor som kinder och panna. Jobba dig därefter ut mot övriga ytor. Använd inte heller för mycket foundation från början.

En lätt täckning förhindrar produkten från att lägga sig i ansiktets fina linjer, och du kan alltid applicera mer där det behövs efter hand.

Fixera din makeup

För att fixera din makeup, använd en så kallad setting spray för att få basen att hålla hela dagen.

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår