instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa franska apoteksmärkena – 14 produkter som fransyskor älskar

Av: Metro Mode

Visste du att att många franska kvinnor vänder sig till apoteken för effektiv och skonsam hud- och hårvård? Vi listar 14 franska favoritprodukter som du faktiskt kan hitta på ett vanligt apotek!

Foto: Instagram @haileybieber

Fransyskor är visserligen mest kända för sin oklanderliga stil men även deras hud- och hårvård är väl värd att inspireras av. Vi listar produkterna som får dig att stråla på franskt vis!

8 franska apoteksmärken att ha koll på

Fransyskor krånglar inte till sin hudvårdsrutin utan har en förkärlek till produkter som går att hitta på de flesta apotek. Några av de mest populära franska apoteksmärkena är:

1. Embryolisse. Sedan 50-talet har Embryolisse legat i framkant när det kommer till hudvård. Märkets signum är okomplicerade hudvårdsprodukter där extra fokus läggs på naturliga ingredienser och återvinningsbara förpackningar.

2. Avène. Redan på 1700-talet upptäcktes Avènes källvattens välgörande dermatologiska egenskaper. Idag är just detta vatten själva grunden för märkets hudvårdsprodukter, som har fans världen över – däribland Hailey Bieber som älskar märkets Cicalfate Repair Cream.

3. Leonor Greyl. Långt innan eteriska oljor och växtbaserade ingredienser blev vanligt förekommande i kommersiella hårvårdsprodukter grundade Leonor och Jean-Marie Greyl sitt märke som senare skulle bli uppnå kultstatus bland hårdvårdsentusiaster. I Leonor Greyls sortiment återfinns naturliga produkter som behandlar alla tänkbara typer av tillstånd samtidigt som de gör håret mjukt, vackert och glänsande.

4. Bioderma. Oavsett om du har fet, oren, torr eller känslig hud så har Bioderma garanterat en produkt som passar dina behov. Detta apoteksmärke hjälper till att reparera huden genom att efterlikna dess egna biologiska mekanismer.

5. Nuxe. Ännu ett märke som har uppnått kultstatus! Nuxe grundades av Aliza Jabes – som anses vara något av en pionjär inom skönhet – i syfte att skapa en daglig hudvårdsrutin som alla kvinnor kan använda sig av. Idag är Nuxe ett av världens mest kända skönhetsmärken och har flera produkter som fungerar som både hår- och hudvård!

6. Vichy. Vichys mineraliserande källvatten är känt för att stärka hudens skyddsbarriär och är en nyckelingrediens i märkets i hudvårdsprodukter. I märkets rikliga utbud ingår alltifrån hudvård och makeup till hårvård och solskydd.

7. La Roche-Posay. En favorit bland personer som har känslig hud. La Roche-Posays produkter rekommenderas ofta av hudspecialister eftersom de är både skonsamma och är utformade för en rad olika hudåkommor som eksem, torrhet och akne.

8. L’Occitane. Ett märke som är bäst känt för sina högkvalitativa och lite lyxiga produkter, inspirerade av Medelhavets livsstil. Märket lägger också extra fokus på att prioritera naturliga ingredienser där möjligheten finns.

Nedan hittar du 14 grymma produkter från ovanstående franska apoteksmärken!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår