instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa mascaran för känsliga ögon – vi listar 7 favoriter

Av: Metro Mode

Många har svårt att använda mascara då det irriterar ögonen och leder till besvärliga eksem. Flera sminkmärken har dock tagit problemet på allvar och försökt ta fram mascaror som är extra anpassade för känsliga ögon. Vi listar våra åtta favoriter nedan!

Foto: Unsplash

Det är vanligt att uppleva sveda i ögonen när man använder mascara, därför kan det vara bra att ha lite extra koll på vilka mascaror som är anpassade för känsliga ögon ute på marknaden. De flesta av dessa mascaror är ofta även allergitestade för att fungera för dem som kan reagera på ämnen som finns i vanliga mascaror.

Det är också viktigt att inte använda andras mascaror eller gamla mascaror med risk för bakterier som kan leda till ögoninflammation. Några viktiga riktlinjer när du letar efter en ny mascara är att den inte bör klumpa sig, ha bra hållbarhet och inte falla ner under ögonen, ge volym, längd, eller både och, och inte skapa irritation i ögonen!

Läs även:

3 enkla steg till de perfekta fransarna – mascara är allt du behöver.

Bästa mascaran 2022! 16 vinnande mascaror i alla prisklasser.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår