instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Sheet masks – 18 favoriter som återfuktar huden och ger fint glow

Av: Metro Mode

När huden känns tråkig, trött och torr är sheet masks din bästa vän! Superenkelt och superbra för din hud. Sheet mask är, enkelt förklarat, en arkmask som är dränkt i serum eller essence. Maskerna är formade efter ansiktet och har hål för ögon, näsa och mun och ska appliceras på rengjord hud. Här är 18 sheet masks som återfuktar och ger lyster, och lämnar din hy strålande.

Foto: Shutterstock

Sheet masks är perfekt att använda när huden kännas extra torr och saknar lyster. Har du ännu inte testat sheet masks så är det definitivt dags! Sheet masks är gjorda av en tunn duk som är dränkt i effektivt och vårdande serum. Duken lägger du på ansiktet och låter verka i vanligtvis runt 5-20 minuter under tiden huden suger åt sig av alla härliga ingredienser.

Att sheet masks har blivit så populär just nu beror framför allt på K-beautytrenden. I det hudvårdstokiga Sydkorea, som hela skönhetsbranschen nu inspireras av, har nämligen arkmasken en central del i hudvårdsrutinen.

Idag finns det även små sheet masker för ögonen, så kallade eye patches eller eye pads, som ofta reducerar svullnader och mörka ringar. Det finns också speciella sheet masker för läpparna, som återfuktar och med hjälp av hyaluronsyra gör dem fylligare.

Här har vi samlat 18 sheet masks att skämma bort din hy med!SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår