instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa solskydd och solkräm till kroppen – 10 bästsäljande favoriter!

Av: Metro Mode

Solkräm skyddar mot solens UV-strålar och motverkar för tidigt åldrande av huden, men det finns många att välja bland! Nedan har vi listat 10 bästsäljande favoriter.

Just nu får du 25% Rabatt på ACO Sun hos Apohem! (Gäller t.o.m. 4 juni 2023)

Foto: Biotherm

Skydda din hud mot solens starka strålar med hjälp av en bra solkräm. Nedan kan du läsa om de bästa solskydden och solkrämerna för kroppen.

Varför ska jag använda solskydd?

Solskydd motverkar för tidigt åldrande av huden – och inte minst så skyddar det också mot hudcancer. Ett bra solskydd som appliceras på rätt sätt skyddar dig nämligen från solens farliga UV-strålar. UV-strålar kan dessutom förvärra hudproblem.

Välj rätt solkräm – detta ska du tänka på

Undvik solkrämer som innehåller Benzophenone-3 (oxybenzone). Det är ett fettlösligt kemiskt filter som enkelt kan passera de skyddande hudlagren och gå in i kroppen. Följande ingredienser är också bra att undvika.

Ämnena kan ge allergiska besvär men påverkar också vattenlevande organismer på ett negativt sätt.

Behöver man använda solskydd i Sverige?

Man ska alltid använda solskydd när man vistas i solen, oavsett vilket land man befinner sig i. Satsa på en hög solskyddsfaktor för att skydda huden maximalt.

Hur mycket solkräm behöver man?

För en vuxen person rekommenderas två matskedar solkräm varje gång du smörjer med solskydd. När det gäller barn är en riktlinje att huden ska bli vit av krämen. Kom ihåg att smörja in ofta och fylla på efter bad eller om du svettas mycket. Då kan det vara bra att smörja in varannan timme. Smörj in även om du ska bada, vatten reflekterar solljuset och når en bra bit under vattenytan. Applicera minst tjugo minuter innan du slänger dig i vattnet.

Hur ofta ska man smörja in sig med solkräm?

Du bör smörja dig varannan till var tredje timme för att få ett gott skydd. Det är framförallt viktigt efter att du badat, och även om solskyddet är vattenfast.

Hur länge håller solkräm?

Du kan använda solskydd från förra året, men kontrollera alltid att den inte blivit rinnig, luktar konstigt eller har skiktat sig. Om konsistensen och lukten är okej går det att använda den.

Källa: Capio

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår