instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa parfymerna med vanilj – 17 favoriter

Av: Metro Mode

Visste du att vanilj är en av världens i särklass mest älskade dofter? Vi listar sjutton ljuvliga parfymer med doften vi aldrig tröttnar på!

Det är knappast konstigt att vanilj är ett vanligt förekommande inslag i parfym: det finns nämligen få dofter som åtnjuter samma popularitet världen över!

Världens mest behagliga doft

Anledningen till att så många människor älskar vanilj beror troligtvis på att den är vanligt förekommande i efterrätter och sötsaker. Förkärleken till denna smaksättare tycks inte skilja sig nämnvärt mellan länder: i en studie från 2022 utsågs vanilj till “världens mest behagliga doft” efter att personer från vitt skilda kulturer fått rangordna tio olika aromer.

Millenials förknippar ofta vanilj med de sockersöta produkter som dominerade marknaden under tidigt 2000-tal. Om du är en av dem kan vi lugna dig med att dagens vaniljparfymer har en betydligt mer mogen framtoning än de Y2K-dofter som många av oss växte upp med!

Ett exempel på detta är den raffinerade Kayali Vanilla 28 Eau de Parfum som har tagit över skönhets-TikTok under de senaste månaderna – en parfym som har blivit så uppmärksammad att den påstås vara orsaken till att hashtaggen #vanillaperfume numera har flera hundra miljoner visningar på plattformen.

Kayalis Vanilla 28 är dock inte den enda vaniljparfymen som är värd att kolla in om du är sugen på en sensuell vaniljdoft: andra favoriter är den ikoniska Chanel No.5, den beroendeframkallande och förföriska Black Opium från Yves Saint Laurent och den omsorgsfullt producerade Vanilla Milk Eau de Parfum från Ellis Brooklyn

Du hittar våra toppval längst ned i denna artikel!

Bästa Vaniljparfym Herr

Är du ute efter en vaniljparfym till honom rekommenderar vi Le Male från Jean Paul Gaultier, Boss Bottled från Hugo Boss och Pure XS från Rabanne!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår