instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Brun utan sol-guide – Så fixar du den perfekta fejkbrännan

Av: Metro Mode

Vill du ha en solkysst hy utan att utsätta dig för solarium? Spana då in vår brun utan sol-guide nedan!

Foto: Instagram @emilisindlev

Brun utan sol är det bästa knepet för en solkysst (och hälsosam) bränna – utan att faktiskt behöva vara i solen. Och det är inte så svårt som det verkar!

Du är inte den enda som kan tycka att det känns som en helt ny värld när du ska applicera din brun utan sol. För hur ska man egentligen göra för att få ett jämnt och snyggt resultat utan fläckar? Ta del av vår guide nedan för att få till den snyggaste brännan utan solarium!

Hur länge skall man låta Brun-utan-sol-sitta innan man duschar?

En del brun utan sol ska tvättas av efter en timme, medan andra slutar verka efter åtta timmar. Samtidigt finns det varianter som inte ska duschas av alls. Därför är det viktigt att du läser instruktionerna för att få bästa resultat.

1. Skrubba

Om du slarvar med det här steget kan du inte räkna med ett jämnt och fläckfritt resultat. När du skrubbar huden förbereder du din hy för ett snyggt resultat eftersom du tar bort döda hudceller.

Gillar du rakade ben så är det nu du ska se till att raka dem. Efter skrubben kommer rakhyveln närmare hårsäcken vilket gör att rakningsresultatet varar längre. Sen vill du inte raka dig efter att du applicerat brun utan sol eftersom det kommer slita på färgen.

2. Återfukta

Efter att du skrubbat huden är det viktigt att du återfuktar med en bodylotion så att du inte blir torr. Var extra noga med knän, armbågar och knogar som generellt sett brukar vara mer torra. Att fokusera mer på torra partier som fotknölar, knän, armbågar och händer är det bästa du kan göra för att undvika ett fläckigt resultat.

När du låtit hudkrämen sjunka in är du redo för att applicera din brun utan sol!

3. Smörj in dig med önskad brun utan sol-produkt

Nu är det dags att applicera den brun utan sol-produkt du valt! Se till att du tagit av dig alla smycken innan du börjar för att undvika missfärgningar eller ett ojämnt resultat.

Smörj och jobba dig uppåt. Ska du smörja benen – börja vid anklarna och fortsätt upp mot knät. Dra i raka rörelser (massera alltså inte in i cirkelrörelser), sektion för sektion för att vara säker på att du inte missar ett parti. Samma teknik används på resten av kroppen.

Tvätta händer noggrant efteråt för att inte riskera färgade handflator. Låt torka innan du tar på dig kläder.

4. Ha tålamod – resultatet kommer först efter några timmar

Ett tips är att applicera produkten innan läggdags – då vaknar du upp med en snygg bränna på morgonen. Det tar nämligen några timmar innan du får din brun utan sol-effekt!

5. Underhåll med fuktkräm

Underhåll genom att fortsätta hålla kroppen återfuktad med vanlig kroppskräm.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår