instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

CC-cream, BB-cream och DD-cream – vad är egentligen skillnaden?

Av: Metro Mode

BB-cream, CC-cream och DD-cream har funnits med oss ett tag nu men vad är det för skillnad på dem och vad är de bra för? Metro Mode guidar dig igenom denna bokstavsdjungel och reder ut begreppen.

Foto: REX

De senaste åren har “bokstavskrämer” verkligen slagit igenom. Först ut var BB-cream som utvecklades i Tyskland under 60-talet, men som slog igenom på 80-talet när krämen kom till Sydkorea och Japan. Det tog dock några år till innan krämen nådde Europa igen och blev en riktig hit. Sen dess har både CC-cream och DD-cream nått våra sminkhyllor. Det “bokstavskrämerna” har gemensamt är att de är färgade och vårdande dagkrämer med SPF, men det som skiljer dem åt är deras olika egenskaper.

BB-cream (“Beauty Balm” eller “Blemmish Balm”)

Det som är bra med BB-cream är att du kan använda den som en lätt foundation samtidigt som den vårdar och ger lyster till huden. Den täcker och jämnar ut hudtonen utan att täppa till eller kännas fet, perfekt för dig som har problemhy.

CC-cream (”Color and care” eller ”Color and correct”)

En CC-cream har samma egenskaper som BB-cream men har högre SPF och är mer täckande. Som namnet skvallrar om så är den dessutom färgkorrigerande, krämen jämnar ut hudtonen. Perfekt för dig som en ojämn hudton, med till exempel rodnad, blemmor eller mörka pigmentfläckar. Krämen innehåller dessutom närande ämnen som på sikt kan ge en jämnare hudton. CC-cream är lättare i konsistensen än BB-cream och ger ett mer naturligt resultat.

DD-cream (“Dynamic Do-all”)

Så var det dags för den sista, DD-cream. En färgad hudkräm som har ett bra skydd mot smuts och föroreningar i luften. Ett dagligt försvar med extra anti age-egenskaper helt. Till skillnad från BB-och CC-cream är DD-cream en lätt tonad kräm och är nästan helt transparent, men den jämnar fortfarande ut hudtonen. Krämen är fullproppad med antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot yttre påfrestningar som till exempel avgaser. DD-cream är ett bra alternativ för dig som bor i storstaden.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår