Skönhet

Därför bör du planera din hårrutin varje vecka – så här gör du

Känner du igen känslan när du ska iväg på något trevligt evenemang men det är lite tight med tid, vilket innebär att du tyvärr inte hinner tvätta håret som inte känns helt fräscht? Vi har alla varit där, men det är faktiskt enklare än du tror att se till att ditt hår känns både snyggt och fräsch hela veckan lång. Lösningen stavas planering – vi guidar dig till hur du gör!

Foto: elin.metromode.se

Det är Metro Modes tidigare bloggare, frisören och influencern Elin Molimenti (tidigare Johansson) som har skrivit ett blogginlägg om hur hon planerar sin hårvård varje vecka. För det är ju faktiskt ett säkert sätt att ha koll på läget utan att det bara “råkar” bli på ett visst sätt:

– Vi planerar hela våra liv hela tiden. När vi bara ska försöka boka en tid för att fika med vännerna så måste det alltid kollas i kalendern först, och ska vi hinna få till träningen så måste det också planeras in i minsta detalj. Jag kan tyvärr skriva under på att jag är en av de människorna – och jag planerar till och med min hårrutin. Många frågar mig hur jag lyckas endast tvätta håret 1-2 gånger i veckan och vad jag gör däremellan. Jag tog fram min kalender och skrev ner hur en vecka ser ut för mig. I vanliga fall har jag allt i huvudet men när jag fick skriva ner det så blev det mycket roligare! skriver Elin.

Läs mer om de olika stegen i Elins hårrutin nedan!

1. Måndag

Nu skrev jag tvätt två gånger i veckan så ni ska kunna relatera till mitt tänk. Jag fixar alltid håret flawless på söndagar (efter vårdrutinen) och bättrar på lockarna på måndagsmorgonen.

2. Tisdag

På tisdagen sprayar jag lite torrschampo i hårbotten, lockar till några delar som förfallit över natten. Ser flawless ut på tisdagen också!

3. Onsdag

På onsdagen känner jag att botten börjar bli lite fet men resten av håret är lockigt och fint fortfarande. Då sätter jag upp håret i en ”Half Bun”, den enklaste och snyggaste frisyren att göra en vanlig onsdag. Gömmer bort allt fett och du får fortfarande ha längderna flawless. På kvällen här kan du välja att tvätta håret, helt valfritt.

En “half bun”-frisyr passar perfekt när det gått några dagar sedan du senast tvättade det.

4. Torsdag

På torsdagen så passar jag på att platta igenom håret. Eftersom jag har haft lockigt och halvuppsatt hår så passar jag på att variera när håret är nytvättat och fluffigt av volymföningen jag gjorde efter tvätten kvällen innan. Fokuserar på olja och vård på längderna!

5. Fredag

På fredagen är det dags för en hög ponytail. Håret är fortfarande rakt från torsdagen och jag tuperar, tar hjälp av ett torrschampo med stadga i och en svinborste så jag får upp håret ordentligt. Låter några hårdelar hänga mot ansiktet och rockar fredagen på jobbet. Vill jag gå ut på en AW på kvällen så behöver jag inte bry mig om håret och fokusera på att ta med mig lite extra smink till jobbet och bättra på innan jobbdagen är slut.

6. Lördag

På lördagen är det sovmorgon och tagga till fest eller middag med tjejerna. Då ser jag till att börja fixa håret i tid, lägger upp håret på värmespolar medan jag sminkar mig. Lockar hela håret steg för steg, avslutar med vaxspray eller hårspray och har en hell of a night med kära vänner.

PS: Många skulle vilja tvätta håret på lördagen innan man ska ut. MEN jag väljer att tvätta håret på onsdagen för att håret inte ska vara nytvättat på lördagen jag ska ut. Stylingen håller i 1 timme om håret är nytvättat, om håret inte är tvättat på några dagar så kommer stylingen hålla hela kvällen/natten på lördag. Tänk på det ni som tycker att stylingen inte håller, när tvättade ni senast håret?

7. ÄNTLIGEN SÖNDAG!
Man kanske är bakis, luktar lagomt unket från utekvällen dagen innan och det är dags att ge håret kärlek. Jag hoppar in i duschen, sköljer håret lite lätt, masserar in hårolja i hårbotten i några minuter så att man verkligen känner stimulansen och att blodcirkulationen kommer igång. Sköljer, börjar schamponera några gånger, inpackning 15-30 minuter, skölj, balsam, skölj, kallvatten. Applicerar leave-in, olja och borstar igenom hår och hårbotten. KLART!

Läs också: Bäst i test: Metro Mode testar och utser de bästa håroljorna 2020

Foto: Elin/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Elin/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Elin/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Elin/Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!