Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

De bästa leave-in-produkterna för håret – frisörens 9 favoriter

Det finns många typer av hårvårdsprodukter att investera i, men en variant som verkligen är en allround-produkt och som hjälper håret på många olika sätt är leave-in-produkter. Metro Modes tidigare bloggare Elin Molimenti (f.d. Johansson) redde ut vad det är som gör leave-in-produkterna så bra – och har tipsat om sina 9 favoriter!

Foto: elin.metromode.se

– Enligt mig tycker jag alla ska ha en leave-in produkt hemma för den innehåller så mycket bra i en och samma produkt så det är ett måste. En leave-in-produkt kan komma i form av serum, lotion eller spray – vilken man väljer spelar egentligen ingen roll. När jag använder spray slutar det till exempel ändå med att jag sprayar först i handen och sedan drar i håret, skriver Elin.

Men hur använder du då bäst en leave-in-produkt för håret? Som namnet antyder så appliceras den i handdukstorkat hår och sköljs inte ur. De flesta leave-in produkterna har ofta dessa egenskaper:

– UV-skydd
– Färgbevarande
– Återuppbyggnad av fjällskiktet
– Värmeskydd
– Glansgivande
– Ger extra lyster
– Reducerar & förebygger friss
– Utredande effekter
– Vårdar och ger näring

–  Till de som frågar mig: “Vilka produkter behöver jag?” brukar jag oftast säga en leave-in-produkt och en vårdande olja. Det är basen för bra hårvård, vill man avancera och köra en blow-out kräm eller andra volymgivande produkter så är det ett annat inlägg. Men först leave-in och sedan olja, därefter låter du håret lufttorka eller fönar håret torrt, fortsätter Elin.

Här hittar du Elins 9 favoriter!

Läs även:
De bästa håroljorna – frisörens 7 favoriter.
Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

Leave-in produkter - Redken KÖP

Leave-in produkter - Redken

Detta är en klassiker, den fokuserar mer på djupet och är återuppbyggande!

Pris: 197 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Alterna KÖP

Leave-in produkter - Alterna

Denna använder Elin nästan som en olja, i och med att det är ett serum. Man kan kombinera de flesta produkterna – om man vill ha två olika konsistenser och om en av produkterna inte uppfyller det du vill ha. Det som är underbart med denna är att hela serien är riktigt bra färgbevarande så är du t.ex mörkhårig så kommer du ÄLSKA denna. Ett bra tips!

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Davines KÖP

Leave-in produkter - Davines

Pris: 319 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Reverie KÖP

Leave-in produkter - Reverie

Detta är en serie botaniska hårprodukter från USA som ligger lite högre i prisklass men blir en otrolig skillnad på håret. Produkterna är handgjorda från Kalifornien, och de jobbar med högkvalitativa ingredienser som är både naturliga och innovativa. Just denna “Milk” gör någonting otroligt med håret kan Elin utlova. Vill ni ha ett frizzreducerande kraftpaket (som passar alla hårtyper) så är denna ditt val, den är värd varenda krona.

Pris: 464 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - R+ Co KÖP

Leave-in produkter - R+ Co

Elins all time favourite! Den passar för de lite grövre håren just för att det är en tjock kräm. Elin har använt denna under en lång tid och hon upplevde att håret blev lite för fett på henne om hon inte volymfönade in den. Men när hon har testat på grövre hår, fönar med en paddelborste eller om hon volymfönar så är den helt magisk. Den kommer till sin fulla rätt då! Har du ett grövre hår, finns inget annat!

Pris: 319 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Maria Nila KÖP

Leave-in produkter - Maria Nila

Riktigt prisvärd och en produkt so, Elin använt sig utav i flera år.

– Den är grym!

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Revlon Professional Treatment KÖP

Leave-in produkter - Revlon Professional Treatment

Elins personliga favorit, särskilt denna med cocosdoft. En budget produkt som man verkligen kan lita på, den har så många fördelar bland annat är den värmeskyddande, färgbevarande och en fantastisk utredande produkt.

Pris: 126 kronor. (Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Joico KÖP

Leave-in produkter - Joico

Denna produkt passar perfekt för dig med väldigt slitet hår. Värmeskyddande och lägger sig som ett skyddande lager utan att tynga ner håret. Den reder ut, eliminerar statiskhet, vårdar och ger samtidigt skydd mot luftfuktighet.

Pris: 170 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in produkter - Redken KÖP

Leave-in produkter - Redken

Denna produkt är en återuppbyggande spray som innehåller katjoniska proteiner som ska förhindra yttre påverkan och slitage. Värd varenda krona och denna Elin använder jag mest på sina kunder.

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!