Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Den obehagliga sanningen om torrschampo

Är du också en av dem som mer än gärna duttar i lite torrschampo för att få den där extra fräschören eller lite boostande volym? Det kanske är dags att tänka om …

Foto: Unsplash

Torrschampo må ha varit en räddare i nöden för oss många gånger, men frågan är om det är värt det? Det har nämligen visat sig att användandet av torrschampo i det långa loppet kan vara skadligt för din hårbotten.

Förbered dig på att bli äcklad: torrschampo kan nämligen bilda beläggningar i hårbotten, och resterna av dem kan ligga kvar trots schamponering. Dessa beläggningar kan täppa till hårsäckar och porer så att det bildas finnar eller till och med cystor i din hårbotten, enligt Joseph Cincotta, filosofie doktor och kosmetisk kemist.

Eftersom torrschampot går in i hårbotten och torkar ut dess naturliga oljor och fetter så kan problem i form av mjäll eller torr och fjällig hårbotten också uppstå. I allra värsta fall kan användandet av torrschampo till och med täppa till hårsäckarna så pass att det hämmar hårväxten.

Den där flaskan med torrschampo känns inte lika lockande längre, eller hur?

Läs också:

4 fel vi alla gör när vi använder torrschampo.

4 enkla steg till tjockare hår – så fixar du drömsvallet!

Unna ditt hår en djupverkande detox – så här gör du steg för steg!

 

Källa: Marie Claire

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!