instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Espresso makeup – så lyckas du med virala sminktrenden

Av: Metro Mode

I takt med att dagarna blir kortare rör sig även skönhetsvärlden mot en mörkare estetik. Här är allt du behöver veta om vinterns stora sminktrend, Espresso makeup!

Foto: Instagram @emrata

Glöm Latte makeup – i skrivande stund har hashtaggen #espressomakeup 52,6 miljoner visningar på TikTok, så det råder ingen tvekan om att Espresso makeup är en av de skönhetstrender som kommer att dominera vintern 2023. Vi guidar dig till hur du lyckas med looken!

Frossa i djupa toner

Espresso makeup kretsar kring mörkare och djupare nyanser, något som gifter sig väl med den nya årstiden. Den något dramatiska looken går ut på att frossa i nyanser som mörk choklad och kaffe – färger som gärna får användas på både ögon och läppar för en enhetlig framtoning.

Foto: Instagram @emrata

Så lyckas du med looken

En av de som var tidiga med att visa upp trenden på TikTok är användaren @daniellemarcan. Hon utför den på följande vis:

  1. Börja med att lägga en bas. Danielle satsar på L’Oréal Paris True Match Tinted Serum följt av Nars Radiant Creamy Concealer.
  2. Nästa steg är contouring följt av lite puder. “Applicera inte för mycket [puder] för du vill fortfarande see den här lystern, som en halvmatt finish”, säger Danielle.
  3. Använd en bronzer, exempelvis Bronze To Paradise Powder 3 Back to Bronze från L’Oreal Paris, som rouge.
  4. Nu till ögonen! Applicera en brun ögonpenna som L’Oreal Paris Le Khol Naturel by Paradise Eyeliner i nyansen Pure Espresso över halva ögonlocket. Arbeta in produkten med en liten borste. Applicera samma penna under ögat.
  5. Följ upp med en kakaofärgad ögonskugga. Danielle använder en brun nyans från ögonskuggepaletten Born This Way Sunset Stripped från Too Faced som hon applicerar nästan ända upp till ögonbrynet.
  6. Ge ögat definition med hjälp av en svart eyeliner – Danielle använder Crushliner från YSL Beauty – avsluta med en vinge. Sudda ut produkten lite grann.
  7. Applicera generöst med mascara – Danielle använder Lancome Hypnose mascara
  8. Till läpparna använder Danielle en brun ögonbrynspenna innan hon applicerar ett nudefärgat läppstift: MAC Thanks It’s MAC lipstick

Se Danielles video nedan!

@daniellemarcan the grunge sister of the latte makeup #makeup #espressomakeup #beauty @L’Oréal Paris @YSL Beauty ♬ original sound – DANIELLE

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår