instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Lyckas med din foundation – så skapar du en perfekt bas

Av: Metro Mode

Hur svårt är det egentligen att få till en bas som ser perfekt ut och håller hela dagen? Du behöver inte vara ett sminkproffs för att lyckas – här har vi listat de bästa tipsen på hur du får till en snygg bas.

Foto: Pexels

Har du någon gång varit med om att din makeup inte alls ser sådär perfekt ut under dagen som den gjorde när du sminkade dig? Sannolikt ja – det har vi alla. En bra bas är grunden för en snygg sminkning, och två vanliga misstag vi gör när vi lägger vår foundation är att vi inte har återfuktat huden först, samt inte använt en primer innan vi applicerar foundation.

Hemligheten bakom en bra bas är en primer och en porminimerande primer. Det gäller nämligen att få en så pass jämn hud som möjligt för att basen ska bli perfekt.

Så lägger du en perfekt bas – steg för steg

1. Lägg en primer i hela ansiktet.

2. Låt den torka in i ansiktet och applicera sedan en pore minimising primer kring näsa, haka och panna.

3. När nästa primer har torkat lägger du en klick foundation på handen. Ta sedan en sponge/svamp, eftersom du får bäst resultat med en svamp, och ta upp lite foundation. Dutta sedan svampen först i pannan, kinderna och hakan.

4. Jobba dig uppåt – glöm inte halsen.

5. För att få din bas att hålla hela dagen pudrar du hela ansiktet med ett transparent puder. När din foundation är lagd är huden fuktig och sminket måste “låsas in”, vilket du alltså gör med ett transparent puder.

6. Avsluta med ett det det allra viktigaste, ett “setting spray” som sprayas i hela ansiktet när du är helt klar med sminket.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår