instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så håller du hyn fräsch hela vintern – 3 bästa tipsen

Av: Metro Mode

Torr luft och ännu torrare hy – känner du igen dig? Under vinterhalvåret utsätts vår hud för en rad tuffa utmaningar, därför har vi listat de bästa knepen för en fräsch och välmående hy hela vintern.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

1. Rengöring och skrubb

Det är som alla vet väldigt kallt och torrt klimat på vintern vilket gör att förutsättningarna förändras. Ett hett tips är att se till att du inte har en för stark rengöring – det kan till och med vara en idé att till exempel byta ut sin rengöringsgel till en lättare mjölk så att man inte torkar ut hyn när man tvättar den. Det är också bra att göra en peeling 1-2 gånger i veckan som förnyar och tar bort gamla hudlager och sminkrester.

2. Återfuktande ansiktsolja

När du har tvättat ansiktet är det jätteviktigt att återfukta huden och just på vintern så är ansiktsolja en riktig superprodukt. Den innehåller inget vatten vilket gör att du kan använda den när det är riktigt kallt ute eller när du åker skidor eftersom det aldrig är risk att den fryser. Ett tips är också att blanda ut den med din vanliga kräm så att den anpassar sig efter behov!

3. Mixa och blanda

Ansiktsoljan är också en toppenprodukt att blanda ut med din foundation. Det är lätt att foundationen fryser eller torkar i ansiktet när det är kallt, så genom att blanda dessa två produkter undviker du en kakig eller flagig foundation vilket i sin tur skapar en jämnare look och ett fräschare ansikte med mer lyster i.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår