Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Få doften att hålla – 5 misstag att undvika när du sprayar på parfym

Vem gillar inte att dofta gott? Men visste du att du förmodligen gör en hel del fel när du sprayar på dig din favoritparfym på morgonen, det finns nämligen en hel del knep för att få doften att hålla hela dagen. Dessutom är det viktigt att du förvarar dina flaskor på rätt sätt, kika in tipsen nedan.

 Foto: Pexels

1. Gnugga inte!
Ett fel som nästan alla gör är att gnugga ut parfymen efter att vi sprayat på den. En spray på handleden och sen gnugga fram och tillbaka mot den andra, nej, nej, nej, det är dags att sluta med detta. När du gnuggar skapas friktion som värmer upp huden och då produceras naturliga enzymer som förändrar doften. Så spraya och låt parfymen sedan sjunka in i huden helt utan beröring.

2. Förvara mörkt och svalt
När det sedan gäller förvaring så är det viktigt att tänka på att parfymen är känslig och inte vill förvaras om vart annat i olika temperaturer. Det absolut bästa stället att förvara din parfym på är i rumstemperatur och låt den gärna stå i sin originalförpackningen eftersom den håller parfymen i mörker. Skippa alltså fuktiga badrum eller fönsterbrädor med direktsol eftersom detta kan förändra doften.

3. Köp de mindre flaskorna
Alla vi som har en riktig favoritdoft köper ofta de största flaskorna för att vi vill att de ska räcka länge, men de mindre flaskorna kan faktiskt vara bättre. Detta på grund av att parfymerna anses som en ”färskvara” och de små flaskorna håller sig fräscha tills de är slut istället för den stora flaskan som står år efter år.

4. Smörj in dig innan
Parfym fäster inte lika bra på torr hud som på återfuktad så se till att smörja in dig innan du går till doft-delen av din skönhetsrutin.

5. Spraya i håret!
Handlederna, bakom öronen och på armbågen är kända platser att spraya parfymen på, men vi har nu ett supertips. Spraya även lite parfym i håret, det gör att doften sprids på ett annat sätt i luften när du gör dig. Men se till att gör detta en bit ifrån eftersom parfymen torkar ut håret.

Inspiration från Vogue

Är du sugen på att satsa på en ny doft i sommar? Vi har samlat några av våra favoritparfymer här nedan.

Boss The Scent For Her - Hugo Boss KÖP

Boss The Scent For Her - Hugo Boss

Pris: 495 kronor (30 ml)

Sprudlande friska toppnoter av rosépeppar och grön mandarin. Det karakteristiska, blommiga hjärtat hos originaldoften finns kvar, men nu med utsökta noter av fresia och apelsinblomma. Den stimulerande doften av rostade kakaobönor i basen har en oemotståndlig dragningskraft. Elegant. Kvinnlig.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Black Opium - Yves Saint Laurent KÖP

Black Opium - Yves Saint Laurent

Pris: 539 kronor (30 ml)

”En mystisk och sensuell doft som öppnar upp med noter av rosépeppar, apelsinblomma och päron. Hjärtat innehåller en spännande kombination av kaffe och jasmin som sedan möter basens toner av varm vanilj, patchouli och cederträ”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Daisy Dream Forever - Marc Jacobs KÖP

Daisy Dream Forever - Marc Jacobs

Pris: 960 kronor (50 ml)

”Daisy Dream Forever är en djupare tolkning av signaturdoftens nyckelingredienser björnbär, blåregn och vita träslag som omfamnar huden och lämnar ett elegant avtryck.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Olympéa - Paco Rabanne KÖP

Olympéa - Paco Rabanne

Pris: 460 kronor (30 ml)

”En sensuell parfym med toppnoter av grön mandarin, ingefära och lilja. Hjärtat innehåller en spännande kombination av vattenjasmin, salt och vanilj som sedan möter basens varma noter från sandelträ och ambra.”

Köp här.

Sponsrad länk från Feelunique.

KÖP

Nästa bild
Mon Paris Couture - Yves Saint Laurent KÖP

Mon Paris Couture - Yves Saint Laurent

Pris: 620 kronor (30 ml)

”Den ikoniska och berusande daturablomman lyses upp av det fräscha rosenknoppsackordet och en touch av grapefruktessens”

Köp här.

Sponsrad länk från Feelunique.

KÖP

Nästa bild
Gucci Bloom - Gucci KÖP

Gucci Bloom - Gucci

Pris: 599 kronor (30 ml)

”Noter av naturlig tuberos och jasmin skapar en oväntat fyllig, vitblommig doft på huden. Rangoon Creeper, en växt upptäckt i södra Indien som ändrar färg från vit till rosa och slutligen till rött när den blommar, tillför en pudrig, blommighet till doften.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Miss Dior - Dior KÖP

Miss Dior - Dior

Pris: 855 kronor

”Miss Dior är en naturligt sofistikerad doft och tolkar den parisiska kvinnans elegans med charm och fräckhet. En blommig doft med pion fint omsluten i sammetsmjuka noter av vit mysk. Toppnot: Siciliansk mandarin-essens, Hjärtnot: Pion, Basnot: Vit Mysk”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Sì - Giorgio Armani KÖP

Sì - Giorgio Armani

Pris: 635 kronor
”Sì kombinerar tre doftackord som gör den elegant och unik; svartvinbärsnektarackord, modernt chypre-ackord och myskartat ljust träackord.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!