instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så gör du för att få tillbaka ditt lyster inför sommaren!

Av: Metro Mode

Gå ur ditt vinteride och låt din hy skimra lagom till våren och sommaren. Vi guidar dig till produkterna och knepen som får din hy att blomstra inifrån och ut. 

Foto: Instagram @collagevintage

1. Addera lite färg

Raka alltid benen 24 timmar innan du lägger på brun utan sol. Börja sedan med att skrubba huden för att bli av med döda hudceller. Smörj in kroppens torraste partier som hälar, armbågar och knän med en fetare kräm innan du sätter igång. Använd dig alltid av en brun utan sol-handske när du applicerar produkten för att undvika att händerna blir missfärgade. Bär lösa kläder timmarna efter att du lagt på brun utan sol. Lyckas du bli fläckig ändå? Lugn! Dutta lite babyolja på en bomullstuss och gnugga försiktigt.

2. Trolla bort det gråa i ett svep

Satsa på produkter med ljusreflekterande pigment. Använd dig av en primer som ger lyster. En primer applicerar du innan du lägger din bas. Produkten jämnar ut fina linjer, neutraliserar hudtonen och får sminket att sitta på plats hela dagen. Avsluta hela din makeup med att applicera en highligher. En highligther är ditt vassaste vapen mot glåmig hy. Applicera produkten på ansiktets högsta punkter – kindben, under ögonbrynet, i ögats inre vrå, på näsbenet och längst överläppens läppkant . Och sim sa la bim så har du flyttat fokus från trötta ringar under ögonen och grå hy till skimrande poppande kindben och putande läppar.

3. Addera extra fukt

Många använder samma hudvårdsprodukter året runt. Men under vinterhalvåret kan det vara bra att addera extra fukt till din hudvårdsrutin, då vi blir betydligt torrare under vintern. För många räcker det att lägga en fuktgivande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan. Lider du av extremt torr hy? Addera ett fuktgivande serum till din hudvårdsrutin som du applicerar efter du tvättat ansiktet och innan du smörjer in dig. Se till att du inte använder för starka hudvårdsprodukter för just din hy, som ibland kan vara boven i dramat och anledning till torrhet. Våga fråga om hjälp nästa gång du köper nya produkter.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår