Skönhet

Fixa höstens hetaste håruppsättning – Den låga tofsen

Den klassiska hästsvansen är ständigt aktuell på catwalken. Men det som särskiljer uppsättningen den här säsongen är placeringen! Metros skönhetsredaktör Petra Tungården testade senaste skriket på salongen You i Stockholm.

Spana in här nedan hur du får till den låga hästsvansen.

FÖRBERED

Tofsen ska vara helt platt. Så börja med att platta igenom hela håret. Håret ska vara spikrakt. Så börja med att dela upp håret i sektioner och borsta igenom barret ordentligt. Jobba dig sedan genom hela håret med en sektion i taget. -Se till att använda dig av en plattång som inte skadar håret. Har du en tillräckligt bra plattång ska det räcka att du drar max två gånger med tången, sedan ska håret vara rakt, säger frisören Steve Terry på You.

SÄTT UPP

Det som skiljer den här säsongens hästsvans från förgående säsonger är placeringen. Tofsen ska sitta lågt, så lågt det går. Inspireras av Marc by Marc Jacobs visning för att få inspiration, säger frisören Steve Terry på You. Kamma en rak bena, använd dig av en pinnkam för att få precisionen, luta sedan bak huvudet för att få tofsen så lågt som möjligt. Fäst sedan en tofs som går att täcka lätt. Kamma till eventuella veck i uppsättningen.

 

TÄCK ÖVER

Ta loss en sektion från svansen. Börja med att spraya den med hårspray och kamma igenom, för att lättare få håret att fästa snyggt. Ta sedan hårtessen och rulla runt tofsen. Delen ska vara cirka tre centimeter, men fokusera främst på att täcka tofsen. Har du inte tillräckligt med eget hår – satsa på löshår! Avsluta med att spraya hela håret med fixerande hårspray, slutligen applicera glansspray över hela håret för att få den rätta catwalk känslan.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!