instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Pigmentfläckar i ansiktet – Allt du behöver veta om att få bort solfläckar

Av: Metro Mode

Har du drabbats av pigmentfläckar i ansiktet? Vi redogör för olika metoder som hjälper dig att få bukt med fläckarna.

Foto: Pexels

Varför får man pigmentfläckar i ansiktet?

Enligt Vårdguiden orsakas pigmentfläckar – eller solfläckar – av solens ultravioletta strålning. Fläckarna är släta och storleken kan variera från cirka en halv till flera centimeter. Ofta uppstår fläckarna på de delar av huden som har varit utsatta för sol – vanligtvis i ansiktet eller på händerna.

Förutom solexponering kan pigmentering orsakas av följande saker:

Hur gör man för att få bort pigmentfläckar i ansiktet?

Om du vill prova på en behandling för att ta bort solfläckar rekommenderar vi att du först diskuterar saken med en hudläkare eller hudterapeut – inte minst för att utesluta en bakomliggande sjukdom eller infektion i huden.

Vilka behandlingar är bäst mot pigmentfläckar?

Här är några metoder för att få bukt med solfläckar:

Kan pigmentfläckar försvinna av sig själva?

Så kallad hyperpigmentering kan i vissa fall bero på graviditet och hormonbehandling. I dessa fall används vanligtvis begreppen melasma eller kloasma. Efter graviditet eller hormonbehandling kan melasma försvinna av sig själv, men tyvärr återuppstår fläckarna ofta när huden utsätts för sol igen.

Hur förebygger man pigmentfläckar?

Att använda solskyddsmedel kan minska risken för pigmentfläckar. Flitigt användande av solskydd kan även göra fläckarna mindre tydliga, så använd alltid solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor när du solar eller vistas länge i solen.

Så täcker du pigmentfläckar

Försöker du få bort pigmentfläckarna i ansiktet men inte lyckats ännu. Täck dem med en concealer eller täckande foundation som jämnar ut hudtonen!

Bästa produkterna mot pigmentfläckar i ansiktet

Nedan har vi listat de bästa produkterna mot pigmentfläckar i ansiktet. Punktbehandling, kräm, serum och spf – du hittar våra favoriter nedan.

Källor: Apohem, Hudoteket, 1177

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår