instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Retinol i din hudvård – vi listar 14 favoriter

Av: Metro Mode

Ett populärt ämne inom hudvård den senaste tiden är retinol. Men vad är det egentligen och vad gör det för din hud? Nedan listar vi våra favoritprodukter med den effektiva A-vitaminen.

Foto: Pexels

Tack vare dess eftertraktade egenskaper är retinol ett populärt ämne inom hudvård. Retinol är en effektiv A-vitamin med små molekyler som kan nå långt ner i hudlagren. Ämnet har positiva egenskaper när det kommer till akne, psoriasis, solskador eller rynkor.

Stimulerar produktion av kollagen

Inom hudvård är det en så kallas cellkommunicerande ingrediens, vilket innebär att den kan få en åldrad hudcell att bete sig mer som en ung och frisk hudcell. Retinol stimulerar även produktionen av kollagen och elastin vilket i sin tur kan leda till en mjukare och mer spänstig hud med minskad synlighet av rynkor. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en stark ingrediens och många kan reagera med rodnad eller torrhet i huden till en början, något som försvinner i takt med att huden vänjer sig. Nedan listar vi några favoritprodukter med retinol!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår