Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Risvatten i håret är den senaste trenden! Allt du måste veta för att prova hemma

Har du hört talas om den senaste hårtrenden som handlar om att applicera risvatten i håret? Här hittar du allt du behöver veta samt hur du går till väga.

Foto: @ootd

Det finns mängder av instruktioner för hur du får ditt hår att växa och bäst tar hand om ditt hår. Och den senaste tiden har det börjat pratas allt mer om risvatten och dess fördelar. Det är en forntida skönhetsritual från Asien som menar att det får håret att bli starkare, friskare, glansigare och längre. Låter det intressant måste du lära dig mer.

Risvatten är vätskan som du får fram efter att du blötlagt eller kokat ris. Det är fyllt med näringsämne som aminosyror, inositol, vitamin B, E, antioxidanter och mineraler. Det finns inga vetenskapliga bevis för att det fungerar, det beror mycket på vilken hårtyp man har. Resultatet visar sig inte heller direkt utan kan dröja ett tag, och det finns även vissa som har upplevt sidoeffekter genom att få en torr hårbotten.

Med det sagt – om du är nyfiken på de senaste trenderna och vill testa om den här fungerar på just ditt hår så hittar du instruktionerna här nedanför!

Så här gör du:

1. Börja med att tvätta riset i vatten, så all överbliven smuts försvinner.

2. Koka upp riset med vatten (använd fyra gånger mer vatten än ris).

3. Häll sedan av vattnet i en separat bunke. Du ska alltså bara använda dig av vattnet).

4. Skala en grapefrukt (eller pomelo om du hittar det i din butik) och spara skalet.

5. Häll upp risvattnet i en kastrull och lägg i grapefruktskalen. Om du vill kan du addera några droppar olja i blandningen; i den traditionella metoden används en särskild olja, men välj en valfri, t.ex. lavendelolja.

6. Fermentera sedan blandningen i en tät burk i minst en vecka. Detta kommer att sänka PH-nivån och får dina hårstrån att stänga sig.

7. Sedan är det dags att applicera i din hårbotten och topparna. Låt det verka i 20-30 minuter.

8. Tvätta håret en dag efter för att inte lämna i för mycket protein.

Här ser du hur du gör steg för steg, samt fördelarna med metoden:

Källa: Cosmopolitan

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!