instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så får du längre och tjockare hår snabbt – 11 bra tips!

Av: Metro Mode

Drömmer du om långa längder och en bra kvalitét på ditt hår? Det finns flera enkla saker du kan addera och ta bort i din rutin som kommer få ditt hår att växa sig långt. Nedan listar vi 11 saker du måste börja och sluta med direkt.

Instagram @negin_mirsalehi/@marvadel

1. Investera i ”Scalp Care”

Din hårbotten är en viktig del av håret där dina hårsäckar, körtlar, nerver, blodkärl, kollagen och fettceller sitter. De påverkar hur snabbt och bra ditt hår växer och genom att använda en Scalp care-produkt tar du hand om din botten. Något som förbättrar hårfibrernas hälsa.

2. Toppa håret oftare

Önskar du längre hår så hjälper det att klippa dina toppar var 10 – 12 vecka. Annars kan de som är kluvna sprida sig längre upp vilket gör att du måste klippa mycket mer om du inte går till frisören så ofta.

3. Testa vitaminer för håret

Det betyder inte att du kan proppa i dig vitaminer för att få längre hår. Om du redan äter vitaminer så kan kroppen inte ta upp mer än den behöver. Men om du inte gör det, så testa att äta D, A, C och E för ett längre och friskare hår.

4. Använd rätt schampo

Många schampo-produkter innehåller sulfater, något som tvättar bort hårets naturliga oljor som du behöver för att få långt hår. Se därför till att använda rätt produkt, och tvätta helst inte håret varje dag. Det måste få vila mellan gångerna.

5. Avsluta tvätten med kallt vatten

En rutin du borde lägga till direkt är att avsluta varje dusch med kallt vatten. Det gör så att dina hårstrån stänger sig och lättare skyddas. Det bästa är att du bara behöver göra det några sekunder.

6. Använd mycket balsam

Balsam ska vara din bästa vän när du önskar längre hår. Även det stänger hårstråna efter en hårtvätt och skyddar mot värme och att hårstråna blir tunnare.

7. Undvik värmeverktyg

Det är ingen nyhet att värmeverktyg skadar ditt hår, så försök att inte använda det så ofta! Och när du väl gör det, använd värmeskydd.

8. Undvik att bleka håret

Blekning skadar dina hårstrån väldigt mycket och något du måste sluta med om du önskar längre hår. Använd istället nyanserande hårinpackningar för ljusare nyans.

9. Borsta försiktigt

En hårborste sliter på håret så välj därför en med minsta möjliga slitage. Borste heller inte håret när det är blött, då är dina hårstrån mer känsliga.

10. Använd ett örngott i silke

Silke har en förmåga att inte få ditt hår att bli spretigt eller mer fettigt, vilket gör att du inte behöver tvätta det lika ofta. Så testa att byta ut ditt örngott.

Läs även: Sova med sidenörngott – fördelar för både hår och hud.

11. Byt ut tofsar och hårspännen

En ”vanlig” tofs har en förmåga att slita väldigt mycket på håret och kan till och med ge dig en uppklippt frisyr. Byt därför ut dina tofsar mot scrunchies och använd inte hårspännen för mycket.

Källa: Cosmopolitan

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår