instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så sköter du övergången till grått hår på ett snyggt sätt

Av: Metro Mode

Oavsett om du har blont, rött eller mörkt hår kan du sköta övergången till grått hår på ett snyggt sätt. Här är de bästa metoderna för att låta grått hår växa ut.

Foto: Instagram @gwynethpaltrow

Har du bestämt dig för att låta ditt gråa hår växa ut? Då är du i gott sällskap: kändisar som Helen Mirren, Jodie Foster och Andie MacDowell har alla omfamnat sina silverstrån. Så här gör du övergången till grått hår så smidig som möjlig.

Foto: Dolce Gabbana/Loreal Paris

Blont hår

För dig som har blont hår kan övergången till grått hår ske nästan utan att man märker det. Om ditt hår har en sval cendréfärgad ton så kan du be din frisör om slingor som mjukar upp gränsen mellan utväxt och längder. Alternativt kan du prova en toning som tvättas ut efter hand, eller låta silverschampo kyla ner guldiga reflexer.

Rött hår

Övergången från rött till grått hår kan vara lite knepig, särskilt om du inte har lust att klippa håret kort och låta den nya färgen växa fram. Det du kan göra är att be din frisör dämpa det röda – något som inte rekommenderas att prova hemma. Självklart kan du även sätta upp håret i en knut eller fläta medan det gråa håret växer ut.

Mörkt hår

Om du har mörkt hår med några få vita hårstrån i kan du prova att använda ett pigmentschampo för mörkt hår. Alternativt kan du be din frisör om slingor för att skapa en snygg övergång mellan längder och utväxt. Liksom med rött hår är det dock många mörkhåriga som väljer att antingen klippa håret kort eller sätta upp håret medan det gråa växer ut.

Källa: Good Housekeeping

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår