Skönhet

Så slipper du mösshår – 5 tips

En snygg mössa förhöjer vilken outfit som helst – tills du måste ta av dig den. Här är fem tips som räddar din frisyr i vinter.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Mösshår är aldrig kul, men det finns faktiskt några saker som du kan göra för att undvika problemet. Prova våra enkla tips som gör att ditt hår håller formen bättre den här vintern.

1. Se till att håret är torrt

Finns det något tråkigare än att dra av sig mössan och upptäcka att håret lagt sig helt platt på huvudet? Se till att ditt hår är helt torrt innan du sätter på dig mössan på morgonen så minskar risken för så kallat “hat hair”.

2. Välj rätt typ av mössa.

En mössa i grovt material riskerar att göra saker och ting värre än en mössa av material som är snällt mot håret. Prova en mössa i kaschmir eller angora.

3. Välj rätt storlek på mössan

Och när vi är inne på ämnet, se även till att din mössa inte sitter onödigt tajt. Om du vill undvika mösshår så är det bäst att använda en mössa som sitter lite lösare.

4. Sätt upp håret

Ett trick som är funkar bra mot mösshår är att sätta upp håret innan du drar på dig en mössa. Prova till exempel lösa flätor eller en låg hästsvans.

5. Är skadan redan skedd?

Ett sätt att få tillbaka volymen i håret är att sätta upp det i en hög knut en stund. Ditt hår kommer snart se bättre ut.

Läs även:

Borstar du håret på fel sätt? 7 saker att se upp för.

7 vanliga misstag människor med lockigt hår gör – så undviker du dem.

Så blir du nöjd hos frisören.

Källa: Bustle

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!