Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Så tar du hand om håret, kroppen, naglarna och fötterna i sommar

Sommaren är härlig, men sol och bad sliter också en hel del på hud, hår och naglar. Här kommer några enkla tips på hur du genom att ägna några minuter om dagen åt att ta hand om kroppen håller den glad.

Håret, fötterna, kroppen och naglarna kommer att tacka dig!

Ta hand om sommarhåret

Håret

– För att förebygga ett slitet hår är det bra att ha en solhatt eller sjal runt håret när man vistas i solen. Dessutom kan du använda hårvårdsprodukter med solskydd, som schampon, balsam och sprayer.

– Håret mår bra av att toppas under sommaren och det ger snabbt ett fräscht intryck. Däremot är det bra att undvika att göra större klipp.

– Lämna gärna balsam i topparna för att skydda dem, men lägg inte balsamet för nära hårbotten – då blir håret lätt fett.

– Genom att lägga i en inpackning i håret innan du går och lägger dig och låta det verka över natten reparerar du ledsna toppar och längder.

Ta hand om fötterna i sommar

Fötterna

– Ta hand om fötterna några minuter varje dag, så håller de sig fina och välmående.

– Smörj fötterna med en fet fotvårdskräm varje dag, men fila max två gånger i månaden.

– Torka fötterna noga efter bad och dusch, speciellt mellan tårna.

– Använd bra skor med bra sulor.

Ta hand om kroppen i sommar

Kroppen

– Att skrubba kroppen innan du solar gör att gammal hud avlägsnas och solbrännan (om du vill få färg) sitter längre. Dessutom blir cirkulationen bättre. Skrubba gärna en gång i veckan med till exempel sockerskrubb, saltskrubb eller peelingvante.

– Gör enkelt en egen sockerskrubb genom att blanda valfri ekologisk olja med strösocker.

– Smörj in dig. Återfukta kroppen varje dag med kroppslotion.

– Använd gärna en ekologisk solkräm så att du undviker nanopartiklar. Kom ihåg att smörja in flera gånger om dagen.

Ta hand om naglarna i sommar

Naglarna

– För att ta hand om dina naglar är det bra att smörja in dem med nagelolja, gärna varje dag. Då balanserar du fukten och skyddar nagelplattan.

– Att fila naglarna regelbundet gör att de håller sig starka och risken att de går sönder minskar ordentligt.

– Undvik nagellacksremover med aceton. Det torkar ut både naglarna och nagelbanden och förstör nagelns naturliga lyster.

– Missfärgade naglar förhindrar du genom att använda två lager av baslack innan du applicerar ditt vanliga nagellack. Dessutom är det bra att hålla sig till lusa toner för att undvika avfärgning. Har du redan fått gulfärgade naglar kan du ljusa upp dem med hjälp av färsk citronsaft som du pressar på naglarna och låter sitta i några minuter. Sedan torkar du bort och masserar in lite olivolja på naglarna och nagelbanden.


Foton: All Over Press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!