Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE +

Så säkrar du bästa brännan i sommar – före, under och efter semestern

Det finns enkla saker du kan göra för att få sommarens bästa bränna och dessutom få behålla den längre. I samarbete med Nikita Hair får du expertens bästa tips för att se solkysst ut även när semestern är över.

Sola säkert och få en bränna som håller länge. Foto: Shutterstock/IBL

Många tycker att solkysst hud hör ihop med sommaren. Och det går att få en säker solbränna, utan att bli kräftröd på vägen, om du förbereder dig med bra produkter, solkräm och en stor dos tålamod.

– Det vanligaste misstaget är att vilja bli brun fort, säger Silje Bårdsen, brand manager på hår– och hudvårdsmärket Eleni & Chris som säljs exklusivt på frisörkedjan Nikita Hair.

Den jämnaste och mest hållbara brännan får du genom att bygga upp färgen över längre tid och använda hög solskyddsfaktor. Bränner du dig så flagnar färgen fortare och dessutom är det skadligt för huden.

– Solbrännan du får är faktiskt hudens försvar mot solen. Prioritera alltid hudens hälsa framför utseendet och använd solskyddsfaktor, säger Silje Bårdsen.

Före semestern: Lägg grunden för din bränna

Foto: Shutterstock/IBL

Att ha en välvårdad, frisk hud är viktigt året om. En hud som peelas med jämna mellanrum gör att solbrännan blir vacker och håller längre. Använd gärna en frottéhandduk tillsammans med din favorittvätt, till exempel Eleni & Chris SEA3oil Cleansing Oil, och slarva inte med din dagliga rengöring och återfuktning.

Tips på bra produkter:

Eleni & Chris Hydrating Day Cream, 529 kronor.

Eleni & Chris Hydrating Night Cream, 629 kronor.

Eleni & Chris Hydrating Eye Cream, 489 kronor.

Eleni & Chris Anti-aging Face Serum, 929 kronor.

Eleni & Chris Cleansing Oil, 329 kronor.

Under semestern: Vårda huden

Foto: Mike Wilson/Unsplash.com

Många slarvar med att ta hand om sin hud under semestern. Bara för att du är på semester är inte din hud det! Använd dina favoritprodukter även under sommaren för att hindra huden från att bli stressad trots saltvatten, mycket sol, klorvatten och sand. Tillför mycket fukt och drick mycket vatten. Skydda huden med hög solskyddsfaktor och använd gärna ett serum under solskyddskrämen.
Se bara till att det inte är ett serum med vitamin A i eftersom det gör huden känslig mot sol.

Eleni & Chris Cloudberry Anti-aging Facial Serum är helt fantastisk under solkrämen! säger Silje Bårdsen.

En ansiktsmist kan också vara skönt. Det kyler ner och ger huden en fuktboost under dagen. På kvällen är det viktigt att tvätta bort all solkräm och låta huden vila och reparera sig.

– Ett superbra tips är att efter tvätt hålla huvudet över varmt vatten i fem minuter för att öppna porerna. Torka ansiktet och lägg på SEA3Oil Ultra Hydrating Night Cream som en mask i 10 till 20 minuter. Torka sedan bort överflödet och låt resten sitta på över natten, säger Silje Bårdsen.

Tips på bra produkter:

Eleni & Chris Ultra Hydrating Night Cream, 629 kronor.

Eleni & Chris Anti-Aging Face Mist, 429 kronor.

Eleni & Chris Hydrating Face Mist, 319 kronor.

Eleni & Chris Anti-aging Face Serum, 929 SEK

Efter semestern: Tillför fukt

Foto: Shutterstock/IBL

Fortsätt att tillföra fukt och rengör varje dag. Nyckeln till att få behålla solbrännan länge är faktiskt att göra ett bra förarbete, sola sakta under semestern och skydda huden med hög solskyddsfaktor.

– Det värsta du kan göra är att bättra på brännan i ett solarium. Det är farligt för huden och rekommenderas aldrig, säger Silje Bårdsen.

Börjar solbrännan försvinna går det alltid att bättra på lite med ett gyllene solpuder eller en produkt med brun-utan-sol.

FAKTA: Hår- och hudvårdsserien Eleni & Chris

Eleni & Chris säljs exklusivt på Nikita Hair. Hår- och hudvårdsserien är baserad på skandinaviska ingredienser.
Nikita Hair är Nordens största och ledande frisörkedja.
I Sverige har Nikita Hair 35 salonger.
I år utsågs Nikita Hair till Årets frisörföretag på Frisörföretagarnas prestigefyllda gala Årets frisör.
Nikitahair.se hittar du din närmaste Nikita Hair-salong.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!