Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så säkrar du brännan i sommar – före, under och efter semestern

Det finns enkla saker du kan göra för att få sommarens bästa bränna och dessutom få behålla den längre. I samarbete med Nikita Hair får du expertens bästa tips för att se solkysst ut även när semestern är över.

Foto: @collagevintage

Många tycker att solkysst hud hör ihop med sommaren. Och det går att få en säker solbränna, utan att bli kräftröd på vägen om du förbereder dig med bra produkter, solkräm och en stor dos tålamod.

Det vanligaste misstaget är att vilja bli brun fort. Den jämnaste och mest hållbara brännan får du genom att bygga upp färgen över längre tid och använda hög solskyddsfaktor. Bränner du dig så flagnar färgen fortare och dessutom är det skadligt för huden.

Före semestern: Lägg grunden för din bränna

Att ha en välvårdad, frisk hud är viktigt året om. En hud som peelas med jämna mellanrum gör att solbrännan blir vacker och håller längre. Använd gärna en frottéhandduk tillsammans med din favorittvätt och slarva inte med din dagliga rengöring och återfuktning.

Under semestern: Vårda huden

Många slarvar med att ta hand om sin hud under semestern. Bara för att du är på semester är inte din hud det! Använd dina favoritprodukter även under sommaren för att hindra huden från att bli stressad trots saltvatten, mycket sol, klorvatten och sand. Tillför mycket fukt och drick mycket vatten. Skydda huden med hög solskyddsfaktor och använd gärna ett serum under solskyddskrämen. Se bara till att det inte är ett serum med vitamin A i eftersom det gör huden känslig mot sol.

En ansiktsmist kan också vara skönt. Det kyler ner och ger huden en fuktboost under dagen. På kvällen är det viktigt att tvätta bort all solkräm och låta huden vila och reparera sig.

Efter semestern: Tillför fukt

Fortsätt att tillföra fukt och rengör varje dag. Nyckeln till att få behålla solbrännan länge är faktiskt att göra ett bra förarbete, sola sakta under semestern och skydda huden med hög solskyddsfaktor. Börjar solbrännan försvinna går det alltid att bättra på lite med ett gyllene solpuder eller en produkt med brun-utan-sol.

Läs även: “Metro Mode listar de bästa solskydden i alla prisklasser”

Filorga - Scrubb och Peeling KÖP

Filorga - Scrubb och Peeling

Pris: 289 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum med vitamin c - Björk & Berries KÖP

Serum med vitamin c - Björk & Berries

Pris:450 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!