Skönhet

8 saker att tänka på innan du klipper lugg

Är du redo för ansvaret det innebär? Det är den stora frågan. Vi är många som har stått där med saxen i högsta hugg och… ångrat oss. Men luggen kan bli en succé! Se bara till att ha gått igenom dessa åtta punkter innan du fattar ditt beslut.

Foto: Instagram @erickinvinsible

Det tar tid på morgonen och kräver styling.

Detta är viktigt att ta i beaktning innan du fattar beslutet att korta lugghåret. Hur mycket tid är du egentligen beredd att lägga på styling varje morgon? Har du den tiden? Är du okej med att, stressiga morgnar, dyka upp med luggen spretade åt alla håll och kanter på kontoret?

Du behöver klippa den regelbundet

Ungefär varannan till var tredje vecka behöver du få luggen klippt, för att hålla den i schack. Har du ett stabilt handlag och kan göra det över handfatet eller blir det en kostnad hos frisören?

Om du tvekar, börja med en lättare variant.

Gardinlugg, den lite längre varianten, eller snedlugg är också ett möjligt alternativ. De är lättare att hålla efter och kräver inte lika mycket styling och arbete.

Försäkra dig om att din hårtyp funkar med lugg.

Luggar funkar olika beroende på hur ditt hår ser ut och beter sig. Tänk på det innan du tar med dig en bild på den perfekta luggen och ber om hos frisören. Det är inte säkert att den funkar lika bra med din hårtyp! Exempelvis lockigt hår fungerar ofta bättre med en lite längre, vågig lugg.

Om du har lockigt eller vågigt hår, klipp det inte blött.

Lockigt hår tenderar at krypa uppåt när det torkar. Om du gör misstaget att klippa luggen när håret är blött finns risken att du inte riktigt vet hur högt i pannan den kryper. Se till att besöka frisörsalongen med torrt hår så försäkrar du att luggen blir som den ska!

Att använda plattång varje dag skadar ditt hår.

Mycket volym i luggen är inte alltid det man vill ha. Men var försiktig med plattången, på sikt riskerar den att förstöra håret.

En tjock lugg kan vara påfrestande.

Även om det kan vara ruggigt snyggt är detta inte en lugg som lämpar sig för att växa ut. Det tar lång tid och den kommer falla ner i ansiktet, gång på gång. Den här typen av rejäl tjock lugg är ett commitment, var säker på vad du gör!

Du kan behöva tvätta den oftare än resten av håret.

Har du problem med oljig hy finns en stor risk att du snabbt även får oljig lugg. Det är ju inte det roligaste. När du tvättar ansiktet på morgonen kan du passa på att fräscha till luggen också.

Läs även: Det här är snyggaste luggen för din ansiktsform.

Källa: Self.com

Foto: Instagram @erickinvinsible

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!