Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vi på Metro Mode har inga planer på att hänga framför spisen hela nyårsafton, och

Nöje

Enkel och lyxig nyårsdessert! Bärsorbet med bubbel – klar på 5 minuter

Vi på Metro Mode har inga planer på att hänga framför spisen hela nyårsafton, och kommer därför att satsa på recept som är enkla att förbereda – och går undan att sno ihop! Här listar vi en nyårsdessert bestående av en bärsorbet, toppad med rosa bubbel som både är enkel, snabb och upplevs elegant och lyxig. 

Står du för bjudningen i år? Bjud in till en hejdundrande middag som gästerna sent kommer att glömma, genom att planera in maten i god tid. Den här desserten är inte en sockerbomb och upplevs inte särskilt söt – utan snarare fräsch och uppfriskande.

Toppa med färska eller frysta bär för extra stilpoäng.

Du behöver (ca 4-5 portioner):

2 bananer
200 g frysta bär (tex blandning av hallon och blåbär)
2 msk florsocker

Att toppa med: 

Lyx: Rosa champagne

Budget: Rosa mousserande vin

Gör så här

1. Skiva och frys banan.

2. Placera frysta bananbitar med frysta bär, och florsocker (efter smak) i mixer eller bunke.

3. Mixa i mixer eller med stavmixer tills de bildats en fast sorbet.

4. Portionera upp en kula sorbet i varje glas.

5. Servera genast och häll sedan upp lite bubbel i varje glas – framför gästen.

Lycka till!

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind