Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!
Skönhet

5 (oväntade) anledningar till att du får finnar

mobil-finnar-golglasogon-far-

Får du finnar trots att du gör allting rätt? Det kan faktiskt vara så att det är det du minst anar som orsakar de små irriterande finnarna i ditt ansikte. Vi listar 5 saker i din vardagsrutin som kan vara boven i dramat.

1. Tandkräm
Får du ofta finnar runt munnen bör du fundera över dina badrumsrutiner. Borstar du tänderna före eller efter du tvättar ansiktet? Enligt hudterapeuten Jill Kibildis ska du alltid borsta dina tänder innan du tvättar dig. Tvättar du inte ansiktet efter, kan tandkrämsrester finnas kvar på din hud som orsakar irritation och också bakterier från din mun som kan göra att du får finnar.

2. Hårprodukter
De skummande ingredienserna i ditt schampo, som natriumlauretsulfat och natriumlaurylsulfa, kan lämna en yta på din hud där bakterier kan gro. Oljan i ditt balsam täpper igen porerna om du vill slippa undan finnar kan det vara en bra idé att tvätta ansiktet efter att du tvättat håret. Stylingprodukter kan göra att du får finnar i hårlinjen och i ditt ansikte, så fort du använt stylingprodukter ska du tvätta håret innan du går och lägger dig.

3. Örngott
Kroppens naturliga oljor samt de produkter vi använder under natten hamnar på örngottet. Tänk då också på att du gnuggar ditt ansikte mot det varje natt. Då är det inte så konstigt att huden kan få nog. Byt örngott minst en gång i veckan och vänd på kudden efter ett par dagar.

4. Teknik och solglasögon
Smuts, olja, svett och bakterier från ditt hår och dina händer samlas på din mobil, dina hörlurar och solglasögon. Vet du inte var dina finnar kommer ifrån så finner du nog svaret här. Gör rent dem regelbundet med desinfektionsmedel för att slippa ovälkomnade gäster.

5. Handdukar
Vi vet att vi ska göra rent våra sminkborstar och svampar regelbundet, men du glömmer säkert att rengöra handduken som du tvättar av sminket med. Så fort du tvättat rent ansiktet ska du slänga handduken i tvätten.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Elin Johansson
Creative
Flora Wiström
Creative
Linn Wiberg
Hälsa
Josefines Yoga
Creative
Sandra Hjort
Hälsa
PT-Fia
Creative
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Julia K
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Philip Conradsson
Mode
Emelie Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Martin Hansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Anja Forsnor
Home
Sanna Fischer
Creative
Sara Edström
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Johan Hurtig
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Niklas Berglind
Man
nycstreetjournal
Mode
Linn Eklund
Home
Amelia Widell