Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Här är den vetenskapliga förklaringen – därför finns dina fräknar

freckles fraknar huden darfor finns dem

Fräkniga kvinnor (och män) är riktiga trendsättare just nu. Dessa söta små naturliga prickar är en superhet trend på Instagram, och några av de mest kända make-up artisterna i världen uppmuntrar att framhäva dem ännu mer, för ett unikt och ungdomligt utseende. Så om du är en av dem som har tur nog att ha dessa söta prickar, ska du sträcka på dig och känna dig riktigt självsäker.
 
Men dina fräknar inte bara till för att få dig att vara snygg. Det finns faktiskt en ganska intressant anledning till varför vissa av oss har dem. Detta förklarades på förklaras i YouTube-serien SciShow.

Enligt dem, uppkommer fräknarna av celler som kallas melanocyter, som bildar små hudområden som har en ökning av melanin. Melanin är det protein som ger färg till; din hud, dina ögon och ditt hår. Så när mer av proteinet utvecklas till exempel när du exponerar din hy för sol, kan du få söta semesterfräknar.

Men fräknar är inte ett tecken på att du har varit i solen för mycket: de fungerar faktiskt också som en naturlig solskyddsfaktor som skyddar huden från solens UV-strålar (Kasta dock inte ditt solskydd för det, SPF 50 är en nödvändighet på semestern, oavsett vad.)

Du har säkert märkt att dina fräknar kommer och går beroende på hur mycket du utsätts för solen, så det är därför dina fräknar bleknar på vintern. Inte att förväxla med leverfläckar, men som är beständiga oavsett solexponering.

Så, om du någonsin känt dig osäker över dina din små prickar, kom då ihåg att din kropp är ganska häftigt och att de finns där av en god anledning.

Källa: SciShow & Cosmopolitan
Bildkälla: Pinterest
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman