Nöje

Veckans vegetariska! Enkla, goda och matiga rödbetsbiffar – på några minuter

Matiga rödbetsbiffar passar minst lika bra i matlådan som på middagsbjudningen och är ett perfekt alternativ till ett matigt komplement i en fräsch sallad. Vi frossar mer än gärna i rödbetsbiffar och pimpar dem gärna med färska kryddor, vitlök och ingefära. Vill du ha extra sting – släng i lite chili. 

Vi på Metro Mode älskar när gott möter enkelt. I det här fräscha vegetariska receptet på rödbetsbiffar får vi just det. Föredrar du inte vitlök eller ingefära så går det enkelt bara att utesluta dessa kryddor från receptet.

 

Du behöver: 

500 gram rödbetor

2 ägg

1,5 msk majsstärkelse

1 gul lök

1 – 2 klyftor vitlök

1 tsk mald ingefära

1 krm salt

1 krm peppar

Extra sting: 1/2 tesked chiliflakes

 

Gör så här: 

1. Riv rödbetor och lök grovt med rivjärn. Häll i bunke.

2. Blanda ner ägg och majsstärkelse i smeten och rör runt.

3. Pressa ner vitlök (efter styrka) och häll i mald ingefära.

4. Salta och peppra smeten. Tillsätt eventuellt chiliflakes för extra sting.

5. Stek mindre biffar i en klick smör på hög värme i stekpanna – några minuter per sida.

6. Biffarna är redo att serveras när de fått fin färg och yta.

 

Servera rödbetsbiffarna i en fräsch sallad:

Lägg upp en portion krispig grönsallad (de blad du gillar), skiva avokado och strö över fetaost, pumpakärnor, soltorkade tomater, gurka och det du gillar och/eller har hemma.

Servera med en krämig dressing och gott fluffigt bröd.

 

Läs också! Föredrar du sallad med smak av tex-mex?

Kolla in den här Fajitasalladen med syrlig och het lime och chilidressing >>

 

Foto & recept. Cassandra Lundgren 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!