Här kommer Hanna Göranssons recept på glutenfria scones. Otroligt enkelt att slänga ihop – och hur lyxigt är det inte med hembakat bröd! Servera med ex jordnötssmör, kiwi, hallon och havtorn! Mums.
Foto: Hanna Göransson
Ingredienser (4 st)
1 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl
1/2 dl krossade linfrön
2 tsk fiberhusk (psyliumseedhusk)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 – 2,5 dl valfri mjölk
2 msk kokosolja, alternativt smör eller olivolja
1 dl ljust teffmjöl
1/2 dl krossade linfrön
2 tsk fiberhusk (psyliumseedhusk)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 – 2,5 dl valfri mjölk
2 msk kokosolja, alternativt smör eller olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl tills den tjocknat. Låt stå 5 minuter. Dela degen i 4 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Pensla med lite vatten och ha lite pumpakärnor på toppen. Grädda i 10-15 min, låt svalna något innan servering.
Fri från: utan gluten, socker, nötter och ägg. Om du inte har teffmjöl eller quinoamjöl hemma så bör det gå lika bra med bovetemjöl t.ex.