Svårt att veta vad du ska laga i helgen? Vi delar med oss av ett riktigt pangrecept på en lättlagad pasta med en touch av vodka.
Se receptet nedan. Smaklig måltid!
Svårt att veta vad du ska laga i helgen? Vi delar med oss av ett riktigt pangrecept på en lättlagad pasta med en touch av vodka.
Se receptet nedan. Smaklig måltid!
Du behöver:
4 portioner
500 g pasta, Rigatoni
1 tub tomatpuré
1 ¾ dl grädde
½ dl vodka
½ dl olivolja
1 lök
4 vitlöksklyftor
50 g parmesan
1 tsk chiliflakes
Färsk basilika.
Gör så här:
1. Finhacka all lök. Låt först löken gå mjuk och glansig på låg värme i olivoljan, ca 5 min. Ha sedan i vitlöken, ca 2 min till.
2. Ha i hela tomatpurén och chiliflakesen och låt gå på medelvärme tills den karamelliserats ordentligt, rör om då och då i ca 5-7 min. Deglazea med vodkan, skrapa loss det som bränt fast, sänk värmen till lågt.
3. Koka samtidigt pastan. Efter ca 5 min tar du 1/2 dl pastavatten och tillsätter gradvis till såsen går ihop med grädden. Rör samtidigt som du häller, fortsätt tills det är en jämn och fin sås, dra av från värmen.
4. När pastan är rejält al dente sparar du ca 3 dl pastavatten, häller av och vänder ned pastan i såsen. Tillsätt 1 ½ dl pastavatten, parmesanen och rör om tills osten smält. Såsen ska vara glansig och jämn. Salta vid behov.
Servera med parmesan, färsk basilika och svartpeppar.
Recept: Bonappetit.com via Gabriella Skog
Foto: Gabriella Skog