Denna supersmarriga och krispiga potatisplätt går utmärkt att servera både som förrätt, lunch eller middag. Rårakan är en riktig klassiker som tillagas med få ingredienser och som passar både stora och små.
Receptet hittar du nedan!
Denna supersmarriga och krispiga potatisplätt går utmärkt att servera både som förrätt, lunch eller middag. Rårakan är en riktig klassiker som tillagas med få ingredienser och som passar både stora och små.
Receptet hittar du nedan!
Du behöver:
1 kilo potatis, fast
1 gul lök
smör till stekning
100 g riven västerbottensost
Salt och peppar
Lingonsylt, till servering
Gör så här:
Skala och riv potatis och lök grovt. Lägg blandningen i en sil och pressa ut vätskan. Tillsätt salt och peppar efter smak.
Smält smöret i en stekpanna och lägg ner små klickar med potatis och lökblandning, platta till dem med en stekspade. Stek tills du har en frasig yta. Vänd!
Strö över den rivna osten!
Vill du lyxa till din råraka kan du servera med de klassika tillbehören som är löjrom, hackad rödlök och smetana.
Foto: recipetineats.com