Har du svårt att skala dina kokta ägg utan att de går sönder? Med ett enkelt knep är problemet ett minne blott, vi berättar hur du går tillväga!
För det första, hur kokar du dina ägg? Vissa lägger ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp. Det är helt fel om du vill ha ägg som är enkla att skala.
Koka upp vattnet först
Ica Buffé delar med sig av ett knep som går ut på att du alltid kokar upp vattnet först för att sedan lägga äggen i sjudande vatten. Var bara försiktig så att de inte spricker. På så vi är det också enklare att ta tiden när äggen kokar.
Knepet är alltså kokande vatten, på så vis fastnar inte vitan i skalet och du får det betydligt lättare att skala när äggen är klara.
Koktider för ägg
Löskokt: 4-5 minuter
Mjukkokt: 7 minuter
Hårdkokt: 11-13 minuter
Läs även:
Enkla knepet som visar om äggen fortfarande går att äta.
12 genialiska tips som garanterat förenklar alla köksmoment framöver!
Källa: Viivilla