Pasta med kantareller
Du behöver:
500 gram kantareller eller annan valfri svamp
500 gram tagliatelle
2 dl parmesanost, riven
3 dl grädde
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 msk grönsaksfond eller kycklingfond
salt & peppar
Garnering:
Persilja
Gör så här:
Koka upp en kastrull med vatten och koka pastan.
Rensa kantarellerna och stek dem i lite olivolja i en stekpanna.
Lägg över kantarellerna på en tallrik. Finhacka löken och vitlöken och stek till den börjar svettas och blivit mjuk.
Häll på det vita vinet och låt koka ihop. Adderar grädden, den rivna parmesanosten, kantarellerna och kycklingfonden. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 3-4 minuter.
Häll av pastan i ett durkslag och vänd ner pastan i såsen och rör om så all pasta får sås på sig.
Riv över lite mer parmesan och toppa med hackad persilja. Klart!
Foto: Jocooks.com