Nöje

Paris Hilton utsattes för sexuella övergrepp av manlig personal på internatskola

Nu öppnar Paris Hilton upp om de sexuella övergrepp som hon utsattes för på den internatskola hon gick på som tonåring. “Ingen, särskilt inte ett barn, borde utsättas för sexuella övergrepp”, skriver Hilton på Twitter.

Foto: Instagram @parishilton

Tv-personligheten Paris Hilton har berättat för New York Times att hon utsattes för sexuella övergrepp på den internatskola som hon gick på som tonåring, Provo Canyon i Utah. Hiltons föräldrar skickade henne till skolan 1996 på grund av hennes “rebelliska” personlighet, efter att hon flytt från två tidigare skolor.

“De njöt av att tortera barn”

Hilton har tidigare berättat om den traumatiserande behandling som hon upplevde på skolan i dokumentären This is Paris:

“Du sitter på en stol och stirrar på en vägg hela dagen, blir utskälld eller slagen. Jag tror att många av de som jobbade där njöt av att tortera barn och se dem nakna. De skrev ut en massa piller. Jag visste inte vad det var som de gav mig”, säger Hilton i dokumentären.

Hilton berättar även om de “problem” som uppstod när hon vägrade ta de piller som skrevs ut till henne:

“Isoleringscell, som något ur Gökboet. De tvingade folk att ta av sig sina kläder och vara där inne i tjugo timmar. Det kändes som att jag höll på att bli galen. Det var någon i det andra rummet som hade på sig en tvångströja och skrek. Jag frös, jag var utsvulten. Jag var ensam, och jag var rädd.”

Utsattes för sexuella övergrepp av personalen

I en intervju med New York Times som publicerades under tisdagen berättar Hilton nu mer om vad som hände på skolan. Hon menar att hon och de andra barnen utsattes för sexuella övergrepp av män ur personalen:

“Väldigt sent på natten, omkring tre eller fyra på morgonen, förde de in mig och andra flickor i ett rum och utförde medicinska undersökningar”, säger Hilton.

Enligt henne utfördes undersökningarna inte av en läkare:

“Det var några olika personer ur personalen som fick och att lägga oss ner på bordet och stoppade in sina fingrar i oss. Och jag vet inte ens vad de gjorde, men det var definitivt inte någon läkare. Det var riktigt skrämmande, och det är något som jag har förträngt i många år. Men nu kommer det tillbaka hela tiden, och jag tänker på det. Nu när jag ser tillbaka på det som vuxen förstår jag att det definitivt var sexuella övergrepp.”

På Twitter skriver Hilton att hon var kraftigt medicinerad under tiden för övergreppen och inte förstod vad som pågick. Hon berättar även att hon grät och protesterade medan personalen höll fast henne, men blev hotad och tillsagd att hålla tyst.

“Detta var en återkommande händelse, inte bara för mig utan även för andra överlevare. Jag blev utnyttjad och jag gråter medan jag skriver detta för ingen, särskilt inte ett barn, borde utsättas för sexuella övergrepp. Min barndom stals från mig och det är förödande att detta fortfarande händer andra oskyldiga barn.”

Anordnade protest mot skolan

Vid 18 års ålder, efter nästan ett år på internatskolan, flyttade Hilton tillbaka till New York. 2020 anordnade hon en protest i närheten av skolan för att kräva dess nedläggning. Hundratals före detta elever från Provo Canyon och liknande skolor närvarade vid protesten.

En representant från Provo Canyon sa i ett uttalande till Today att skolan hade sålts till nya ägare år 2000 och att man därför inte kunde kommentera varken hur den skötts före denna tidpunkt eller tidigare elevers upplevelser.

Källor: Today, Page Six, New York Post

The Paris Hilton you never knew - This is Paris

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!