Nöje

Ännu en av Caias produkter innehåller gift – fanns i julkalender

Det är inte endast den Caia-produkt som uppmärksammades i början av månaden som innehåller ett giftigt ämne, det rapporterar Bloggbevakning – även en ögonpenna från fjolårets julkalender uppges nu innehålla ett skadligt ämne.

Foto: CAIA Cosmetics

Det var i början av juni som det framkom att kemikalieinspektionen hade polisanmält Caia Cosmetics – det sminkbolag där Bianca Ingrosso är medgrundare – efter att en olaglig substans upptäckts i en av sminkföretagets produkter.

Ögonpenna med giftigt innehåll ingick i julkalender

Det hela rörde sig om ögonpennan Caia Duo Eye Pencil, tillverkad i Tyskland, som visat sig innehålla perfluorononyl dimethicone – ett extremt svårnedbrytbart ämne som är förbjudet sedan förra året. Det uppges ha skadliga effekter på människor och miljö, och beskrivs även som misstänkt cancerframkallande.

Kort efter att nyheten om sminkpennan släppts rapporterade Bloggbevakning att Duo Eye Pencil inte är den enda av Caias produkter som innehåller ett förbjudet ämne. Enligt Camilla Gervide, som driver Bloggbevakning, innehöll sminkföretagets senaste julkalender också en ögonpenna med det giftiga PFAS-ämnet.

Dessutom ska Duo Eye Pencil fortfarande finnas till försäljning i butik – trots att företaget hävdat att produkten togs bort ur Caias sortiment i april. Gervide skriver att hon har “kontaktats av flera personer som uppger att de köpt den giftiga duo-pennan i CAIAs popup-butik på NK så sent som i mitten av maj”:

“Det här fotot togs strax innan personen och hennes vän klev in på CAIA och köpte samma duo-penna som CAIA menar inte funnits till försäljning på veckor”, skriver Gervide. “Men vad spelar det för roll när jag själv hittade samma giftiga PFAS-ämne i en svart kajalpenna från CAIA som kom i deras julkalender?”

“Obehagligt”

I kommentarsfältet uttrycker många bestörtning över nyheten:

“Fy fasiken så oseriösa! Tack för att Du uppmärksammar detta”, skriver en person.

“Så obehagligt och detta köper ungarna”, kommenterar en annan.

En tredje påpekar att den som upptäcker att den äger en av sminkpennorna måste göra sig av med produkten på rätt sätt:

“Tänk på att inte slänga i soporna, då sprider sig PFAS i miljön. Detta är kemikalier som ska till återvinningscentral för miljöfarligt avfall i er kommun.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!