Nöje

Därför ska du aldrig visa upp ditt boardingkort på sociala medier

Idag är det vanligt att dela med sig av resebilder på sociala medier – men det finns en sak du aldrig bör visa upp online, enligt experter: ditt boardingkort.

Foto: Instagram @leoniehanne

De flesta av oss känner nog till att ett boardingkort innehåller information som gate, tid för ombordstigning och sittplats. Däremot är det nog inte lika många som vet att boardingkort – pappersversioner såväl som elektroniska – innehåller personlig information som inte bör spridas hur som helst.

Kan innehålla personlig information

Enligt en expert som Condé Nast Traveller har pratat med kan streckkoden på boardingkortet innehålla information som dina kontaktuppgifter, passnummer och dylikt.

Exakt vad streckkoden innehåller varierar från flygbolag till flygbolag, men en tumregel är att man alltid bör anta att den innehåller information om dig, dina tillhörigheter, och var du är på väg.

Därför bör du alltid vara försiktig med ditt boardingkort, enligt säkerhetsforskaren Bill Fitzgerald:

“Om du har en streckkod på något ska du inte slänga det i en soptunna såvida du inte vill att någon ska få tag på det”, säger han. “Och du ska definitivt aldrig dela det på sociala medier.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!