instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
creative

5 caféer i Paris att förlora sig i

Av: Metro Mode

Visst längtar man alltid lite till Paris? Finns nog ingen stad med så många löften om romantik och mystik. Här är fem caféer att sätta upp på listan nästa gång du ska dit. Caféer att fika på, skriva på, vila på, vina på eller bara vara på.

Annons



Café de Flore

172 Boulevard Saint-Germain

Cafe de Flore i Saint-Germain är kanske Paris mest kända restaurang och här hängde författarstorheter och konstnärer förr i tiden (och nuförtiden för den delen också). Caféet har funnit sedan slutet av 1800talet och hade exempelvis Simone de Beauvoir som stamgäst när det begav sig.



13 a Baker’s Dozen

16 rue des Saints Pères

Bakom den här blombutiken på Rue des Saint Pères, via en passage gömmer sig den något hemliga bistron 13 a Baker’s Dozen. Den lilla entrén är belamrad av gröna växter och inuti doftar de nybakat av tårtor, morotskakor och bröd. Ägarinnan är amerikanska och det är även en stor del av menyn.



La Favorite

4 Rue de Rivoli

Stor bistro i Marais med den något geniala fika-kombinationen cappuccino med röda bär på menyn. Är man hungrig serveras rustik och god bistromat. Ta en plats utomhus och se världen passera förbi.



Le Café

62 rue Tiquetonne

Hipsterbistro i Marais med värdelöst namn om man planerar att hitta stället på google. Snyggspaning deluxe om du sitter på uteserveringen. Deras croque madame är livets croque madame.



Cafe la Palette

43 Rue de Seine

På lummiga Café la Palette kan du sitta utomhus året runt. Den lilla baren syns från långt håll på grund av fasadens murgröna och palmer och att få sittplats kan ibland ta tid på grund av sin popularitet. Café La Palette har varit både Jim Morrison och Ernest Hemingways stammishak.

Foto: Sandra Beijer

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår