Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Såhär gör du världens godaste chokladjordnötssmör

chokladjordnötssmör

Jordnötter och choklad är ju livets smakkombination, och det här receptet är megaenkelt.

Såhär kan du använda nötsmöret:
– Bred det på en rostis och toppa med bananslantar.
– Som topping till din smoothie eller gröt.
– Som snacks i kombination med skivat äpple.
– Som frosting ovanpå en kladdkaka.
– Eller ät det med sked rakt ur matberedaren.

Ingredienser:
250 g rostade jordnötter
1 msk kakao
0,5 dl kakaonibs
2 tsk lönnsirap
1 nypa flingsalt
1 krm flytande vaniljextrakt

chokladjordnötssmör-1

Gör såhär:
1. Mixa jordnötterna i en matberedare tills konstansen är krämig och len. Ibland räcker det med ett par minuter men ibland kan det ta upp till tio minuter, så du kan ju ha en podcast i öronen för att inte bli uttråkad. Konsistensen ska gå från att vara grynig till att bli slät och rinnig. Om matberedaren blir för varm kan du pausa då och då.

2. Tillsätt de övriga ingredienserna, men spara lite jordnötter och kakaonibs till senare. Mixa ihop.

3. Tillsätt de sista jordnötterna och kakaonibsen och mixa några sekunder. Det här gör du för att chokladjordnötsmöret ska bli lite crunchy. Sedan är det klart!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!