Creative

Hur gör man när den man gillar inte är ”ute efter något seriöst?”

Sandra Beijer svarar på frågan hur man ska tänka när personen man är förälskad i plötsligt säger att hen inte är ute efter ett förhållande.

Fråga:
Har träffat en underbar mysig trevlig söt fin snäll och väldigt krullhårig pojke. Vi har träffats i lite över en månad och det börjar bli mer och mer seriöst, känner jag i alla fall. Men en kväll, hemma i hans lägenhet på Söder så säger han helt plötsligt “Du, bara så du vet är jag inte ute efter ett förhållande”. Och jag vet inte vad jag ska svara, så i ren panik säger jag att jag inte heller är det. Att vi bara “har kul”. För vad säger en ens i en sådan situation?
Men nu till saken, jag vill så gärna våga prata känslor och tankar med killar (specifikt han) men det är som om jag har en spärr. Allt blir bara fel och jag säger aldrig det jag faktiskt vill säga. Hur ska jag göra?

Svar:
Hej! Förstår verkligen grejen att snabbt som attan säga att man själv inte heller är ute efter ett förhållande. Har själv varit i samma sits och man blir så paff och stressad på en och samma gång att man bara kastar ur sig någon kommentar om att ”nej såklart det vill ju inte jag heller”.

När någon säger att hen inte vill ha ett förhållande eller ”inte vill ha något seriöst” så är min erfarenhet att denna person faktiskt oftast menar det. Men tyvärr brukar också samma person rätt ofta utnyttja situationen och bete sig som att man är i ett förhållande på alla möjliga plan ändå. Sjukt förvirrande.

Har flera gånger varit hopplöst förälskad i killar som hånglat med mig när det passat dem och sedan börjat backa när de har lust med det. Ej okej. Jag tror den enda lösningen att ta sig ur sådant här, när man själv känner mer än den andra, är att vara ärlig. Vågar man inte säga det till personens ansikte kan man skriva det, i sms eller kanske i ett facebookmeddelande.

Man kan till exempelvis skriva:
”Hej. Jag tänkte på det där med att du sa att du inte är ute efter något seriöst. Jag fattar. Men jag känner att i sådant fall är det bäst att vi inte hänger på samma sätt längre, för jag gillar dig faktiskt. Och det är ju inte rätt mot någon att vi ses på olika villkor, eller hur?”.

Typ så. Att var öppen och ärlig är både moget och sjukt modigt.
Då kan killen fundera på vad han egentligen vill och du själv kommer att komma över honom snabbare om det nu inte blir ni. Att gå runt och undra och älta gör att allting dras ut och blir krångligt. Det kommer bli bra, hur det än blir!

Kram
Sandra

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!